Știri

Primarul portului ucrainean Odesa a fost reținut într-un dosar de corupție

Primarul Odesei, Gennady Trukhanov  îi oferă un cadou ministrului grec de externe, Nikos Dendias , în timpul întâlnirii lor lângă Teatrul de Operă din Odesa, Ucraina, 03 aprilie 2022. Ministrul grec a sosit la Odesa cu ajutoare umanitare care vor fi livrate Autorităților Municipale ale orașului. Potrivit Ministerului elen al Afacerilor Externe, scopul vizitei este înființarea unui mecanism permanent de distribuire a ajutorului umanitar, de a se întâlni cu membrii diasporei grecești, de a redeschide Consulatul General în oraș, precum și pentru a vizita și a evalua starea spațiilor indisolubil legate de istoria Greciei, cum ar fi Muzeul Filiki Etairia.
© EPA-EFE/GEORGE VITSARAS / POOL   |   Primarul Odesei, Gennady Trukhanov îi oferă un cadou ministrului grec de externe, Nikos Dendias , în timpul întâlnirii lor lângă Teatrul de Operă din Odesa, Ucraina, 03 aprilie 2022. Ministrul grec a sosit la Odesa cu ajutoare umanitare care vor fi livrate Autorităților Municipale ale orașului. Potrivit Ministerului elen al Afacerilor Externe, scopul vizitei este înființarea unui mecanism permanent de distribuire a ajutorului umanitar, de a se întâlni cu membrii diasporei grecești, de a redeschide Consulatul General în oraș, precum și pentru a vizita și a evalua starea spațiilor indisolubil legate de istoria Greciei, cum ar fi Muzeul Filiki Etairia.

Procurorii anticorupție ucraineni au anunțat că primarul Odesei, Gennadi Trukhanov a fost reținut în urma unei anchete privind fapte de corupție. Trukhanov a fost ales primar al orașului-port de la Marea Neagră în 2014 și este cercetat din 2017 pentru acuzații de delapidare pe care le-a negat. Procurorii au spus pe platforma de mesagerie Telegram că Trukhanov ar fi fost reținut pentru 60 de zile pentru că nu a plătit o cauțiune de 30,866 milioane de grivne (836.590,32 USD).
Trukhanov este acuzat de deturnarea a 92 de milioane de grivne. El a fost achitat de acuzații în 2018, dar trei ani mai târziu a fost redeschisă o anchetă privind achiziționarea unei clădiri administrative într-o veche fabrică din Odesa. Combaterea corupției este vitală pentru Ucraina, care încearcă să adere la Uniunea Europeană, iar președintele Volodimir Zelenski a lansat o campanie împotriva corupției, în paralele cu războiul declanșat de Rusia în Ucraina din februarie 2022.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Viceprimarul USR al Bucureștiului, Horia Tomescu, și-a dat demisia
Viceprimarul USR al Bucureștiului, Horia Tomescu, și-a dat demisia

Gestionat de acesta, sistemul de sănătate al Capitalei României e zguduit de scandaluri de corupție.

Veridica News
Veridica News
22 Sep 2023
Premierul ucrainean, Denis Șmihal: Rusia și-a reluat „teroarea energetică”
Premierul ucrainean, Denis Șmihal: Rusia și-a reluat „teroarea energetică”

„Iarna va fi cu siguranță grea, cu siguranță nu va fi mai ușoară decât cea anterioară”, dar „știm ce pregătește inamicul și ce provocări ne așteaptă”.

Veridica News
Veridica News
22 Sep 2023
România şi Bulgaria vor construi un pod nou peste Dunăre
România şi Bulgaria vor construi un pod nou peste Dunăre

Un proiect comun româno-bulgar pentru un al doilea pod rutier şi feroviar între Ruse şi Giurgiu a fost prezentat Comisiei Europene.

Veridica News
Veridica News
22 Sep 2023