Știri

ONU: situația drepturilor omului în Rusia s-a deteriorat semnificativ după invadarea Ucrainei

Activistul pentru drepturile omului și președintele Centrului pentru Drepturile Omului „Memorial”, Oleg Orlov, participă la o ședință de judecată la Tribunalul Districtual Golovinsky din Moscova, Rusia, 21 iulie 2023. La 8 iunie 2023, instanța a început să examineze dosarul penal împotriva lui Oleg Orlov , care este acuzat că a „discreditat în mod repetat” armata rusă și riscă până la trei ani într-o colonie penală.
© EPA-EFE/YURI KOCHETKOV   |   Activistul pentru drepturile omului și președintele Centrului pentru Drepturile Omului „Memorial”, Oleg Orlov, participă la o ședință de judecată la Tribunalul Districtual Golovinsky din Moscova, Rusia, 21 iulie 2023. La 8 iunie 2023, instanța a început să examineze dosarul penal împotriva lui Oleg Orlov , care este acuzat că a „discreditat în mod repetat” armata rusă și riscă până la trei ani într-o colonie penală.

Susține jurnalismul independent

O expertă Națiunilor Unite, Mariana Katzarova, a declarat, luni, că situația drepturilor omului în Rusia s-a deteriorat semnificativ după invadarea Ucrainei, în februarie anul trecut.  „Autoritățile ruse au redus grav libertățile de asociere, de întrunire pașnică și de exprimare, atât online, cât și offline, și au subminat fundamental independența justiției și garanțiile unui proces echitabil” - arată o copie a raportului său, citată de agențiile internaționale de presă. Katazarova mai afirmă că „sancțiuni administrative sunt aplicate în mod arbitrar împotriva disidenților și forța este folosită împotriva protestatarilor pașnici”. Ea notează că „situația era, deja, într-un declin constant în ultimele două decenii, parțial din cauza celor două războaie din Cecenia, care s-au încheiat în 2009”.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Ucrainenii și rușii au lansat zeci de drone unii contra altora
Ucrainenii și rușii au lansat zeci de drone unii contra altora

O rafinărie rusească de petrol a trebuit să-și oprească operațiunile.

Veridica News
Veridica News
19 May 2024
Continuă luptele în Fâșia Gaza
Continuă luptele în Fâșia Gaza

Un atac aerian israelian a ucis douăzeci de oameni într-o casă din tabăra de refugiați Nuseirat.

Veridica News
Veridica News
19 May 2024
Viaţa premierului slovac Robert Fico nu mai este în pericol
Viaţa premierului slovac Robert Fico nu mai este în pericol

Principalul suspect a fost plasat în arest preventiv.

Veridica News
Veridica News
19 May 2024