Știri

Lupte intense între ucraineni şi ruşi

Locuitorii trec pe lângă clădirile distruse și vehiculele militare rusești, lângă gara unde erau staționate forțele ruse, în orașul Trostyanets, recucerit de armata ucraineană, în regiunea Sumi, Ucraina, 30 martie 2022.
© EPA-EFE/ROMAN PILIPEY   |   Locuitorii trec pe lângă clădirile distruse și vehiculele militare rusești, lângă gara unde erau staționate forțele ruse, în orașul Trostyanets, recucerit de armata ucraineană, în regiunea Sumi, Ucraina, 30 martie 2022.

Susține jurnalismul independent

Rusia și Ucraina au anunţat, miercuri dimineață, că au respins numeroase atacuri aeriene inamice şi că bombardarea intensă a regiunilor de frontieră a condus la evacuarea civililor de ambele părți.

Dronele ucrainene au vizat o bază militară strategică rusească

Oficialii ruși au declarat că sistemele lor de apărare aeriană au distrus rachete și drone lansate de Ucraina deasupra regiunilor Belgorod, Kursk și Voronej, de la graniță.

În ajun, guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat că 1.200 de copii din zonele cele mai expuse riscului vor fi evacuaţi, până la sfârșitul săptămânii, în alte regiuni rusești.

Drone au fost doborâte şi în regiunea Saratov, situată mai departe de frontieră, unde ruşii au o bază militară strategică pentru bombardiere.

Civili evacuaţi la Sumî

Bombardamentele armatei ruse de invazie asupra regiunii de frontieră Sumî, din nord-estul Ucrainei, au determinat autorităţile de la Kiev să ordone evacuarea civililor. Circa 200 de oameni ar fi plecat de acolo săptămâna aceasta.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că, „de la începutul lunii, aviația rusă a aruncat aproape 200 de bombe ghidate asupra comunităților din regiunea Sumî - sate, orașe, infrastructură civilă”.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News




Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Biroul Electoral a respins candidatura senatoarei pro-ruse Diana Şoşoacă la Primăria Capitalei
Biroul Electoral a respins candidatura senatoarei pro-ruse Diana Şoşoacă la Primăria Capitalei

Aceasta susține că respingerea candidaturii a fost făcută la ordinul premierului Marcel Ciolacu.

Veridica News
Veridica News
28 Apr 2024
Un hotel a fost lovit de o dronă în portul Nikolaev din sudul Ucrainei
Un hotel a fost lovit de o dronă în portul Nikolaev din sudul Ucrainei

Atacurile ruşilor au vizat mai multe regiuni, inclusiv capitala Kiev

Veridica News
Veridica News
28 Apr 2024