Știri

Autorităţile de la Moscova au ameninţat, miercuri, siteul YouTube că va fi blocat pe teritoriul Rusiei

Object Name: UKRAINE CRISIS
© EPA-EFE/DAVE MUSTAINE   |   Margarita Simonyan, the Chief Editor of the state-controlled international television network 'Russia Today'

Daruieste Viata

Autorităţile de la Moscova au ameninţat, miercuri, siteul YouTube că va fi blocat  pe teritoriul Rusiei, dacă nu ridică suspendarea impusă conturilor în limba germană ale televiziunii de stat RT (Russia Today, Rusia azi). Instituţia pe care media internaţionale o numesc jandarmul telecomului rusesc, Roskomnadzor, a cerut companiei Google, căreia îi aparţine YouTube, să ridice imediat suspendarea impusă în ajun conturilor RT DE şi Der Fehlende Part, fiindcă au violat regulile comunităţii şi au difuzat informaţii false legate de noul coronavirus. Ministerul rus de Externe a calificat decizia drept un act de agresiune fără precedent din partea YouTube, ce ar fi fost solicitat insistent de autorităţile germane.

Luna trecută, Luxemburgul a refuzat să acorde o licență de emisie televiziunii RT, care i-ar fi permis acesteia să emită, în limba germană, din ducat. Un comunicat publicat de biroul de presă al premierului Xavier Bettel și citat de agențiile internaționale de presă precizează că postul nu îndeplinește criteriile de natură tehnică și logistică pentru a fi autorizat să emită din Luxemburg.

Difuzorul dispune de un birou în Germania, unde sunt instalați mulți dintre salariații implicați în producția editorială, așa că  RT auf Deutsch trebuie plasată sub juridicția Republicii Federale Germania – conchid autoritățile luxemburgheze. Aflat sub controlul direct al Kremlinului, canalul RT a încercat, spun experții, să fenteze legislația germană, potrivit căreia nu se eliberează licențe unei media deținute de un alt stat. RT emite, deja, în engleză, franceză și spaniolă, limbi în care difuzează pe mapamond o propagandă agresivă în favoarea regimului condus de președintele Vladimir Putin. Există un larg consens internațional că Russia Today a fost înființată pentru că autoritățile moscovite voiau un mijloc de comunicare în masă prin care să contracareze valul de critici externe, după ce Rusia s-a întors la autoritarism şi expansionism teritorial.
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului

Ambasada României la Washington a marcat 20 de ani de la înființarea Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România (Comisia Wiesel).

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie

Acesta va avea întâlniri, printre alții, cu secretarul de stat american Antony Blinken și cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite.

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023