Știri

Armata rusă susține că a ucis la Kramatorsk doi generali și zeci de alți ofițeri ucraineni

O fotografie pusă la dispoziție de Poliția Națională a Ucrainei arată salvatori la locul unei lovituri cu rachete în centrul orașului Kramatorsk, zona Donețk, Ucraina, 28 iunie 2023, pe fondul invaziei ruse.
© EPA-EFE/NATIONAL POLICE OF UKRAINE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES   |   O fotografie pusă la dispoziție de Poliția Națională a Ucrainei arată salvatori la locul unei lovituri cu rachete în centrul orașului Kramatorsk, zona Donețk, Ucraina, 28 iunie 2023, pe fondul invaziei ruse.

Holzstock Festival

Armata rusă a afirmat, joi, că a ucis doi generali și zeci de alți ofițeri ucraineni, într-un tir cu rachete asupra orașului Kramatorsk, din estul Ucrainei invadate. „Ca urmare a unei lovituri de înaltă precizie (...), doi generali, până la 50 de ofițeri ai forțelor ucrainene și până la 20 de mercenari și instructori militari străini care au participat la o întâlnire (...) au fost eliminați” – susține ministerul Apărării de la Moscova, într-un comunicat citat de agențiile internaționale de presă. În ajun, aceeași sursă pretindea că a lovit un „punct de desfășurare temporară” a celei de-a 56-a Brigăzi de infanterie mecanizată a forțelor armate ucrainene.

„Punctul de desfășurare” era o pizzerie, iar printre „instructorii militari străini” era un scriitor columbian

Cel puțin 12 persoane au fost ucise și circa 60 rănite într-un atac al trupelor ruse de invazie asupra unui restaurant popular din Kramatorsk, singurul oraș important din estul Ucrainei controlat de trupele Kievului. Printre morți se numără trei copii - a anunțat, miercuri dimineață, Serviciul de Stat  pentru Situații de Urgență al Ucrainei. Potrivit poliției ucrainene, Rusia a lansat două rachete sol-aer S-300 asupra Kramatorskului, care avea 150.000 de locuitori înainte de război. Tirul a distrus restaurantul Ria Pizza, din centrul orașului, popular printre jurnalişti şi soldaţi. Trei personalități columbiene, celebrul scriitor Hector Abad, politicianul Sergio Jaramillo și jurnalista Catalina Gomez, corespondent în Ucraina pentru cotidianul El Tiempo, au fost răniți ușor în timp ce luau cina în restaurant cu scriitoarea ucraineană Victoria Amelina. Romanciera în vârstă de 37 de ani, ale cărei lucrări au fost traduse în câteva limbi, „este în stare critică, rănită la craniu”. Potrivit unui comunicat, Abad și Jaramillo veniseră în estul Ucrainei pentru a „transmite poporului ucrainean solidaritatea Americii Latine împotriva barbariei și a invaziei ilegale conduse de Rusia”. Pe lângă restaurant, apartamente, magazine, mașini, un oficiu poștal și alte câteva clădiri au suferit pagube - precizează Parchetul ucrainean. 

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
38.794 de morți în Fâșia Gaza
38.794 de morți în Fâșia Gaza

Numărul răniților se apropie de 90 de mii.

Veridica News
Veridica News
17 Jul 2024
Kremlinul neagă eșecul armatei sale de invazie în regiunea ucraineană Harkov
Kremlinul neagă eșecul armatei sale de invazie în regiunea ucraineană Harkov

Președintele Vladimir Putin voia crearea acolo a unei zone tampon, pentru a preveni loviturile inamice contra teritoriului rusesc.

Veridica News
Veridica News
17 Jul 2024
Nou schimb de prizonieri de război între Ucraina şi Rusia UPDATE
Nou schimb de prizonieri de război între Ucraina şi Rusia UPDATE

Au fost eliberați 95 de oameni de fiecare parte.

Veridica News
Veridica News
17 Jul 2024
România, depășită de Belgia în topul inflaţiei în luna iunie
România, depășită de Belgia în topul inflaţiei în luna iunie

Țara noastră este urmată de Spania și Ungaria.

Veridica News
Veridica News
17 Jul 2024