Documentare

Breaking Fake News: Halloween - sărbătoare satanistă? (@TVR1)

Interviul săptămânii, cu Marian Voicu
După 1990, Halloweenul și-a făcut loc, treptat, în spațiul mediatic de la noi. Pentru unii, este o tradiție occidentală importată, pentru alții un pretext comercial asociat cu Black Friday, Vinerea Neagră. Pentru unii este Ajunul Sărbătorii tuturor sfinților, pentru alții, însă, este o sărbătoare păgână antiortodoxă, ba chiar satanică. Ce este adevărat și ce este fals în toate acestea?
Invitat: Dragoș Mușat, jurnalist.
 
Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea: 
„Halloweenul este o sărbătoare străină de spiritul românesc și de tradițiile ortodoxe, o sărbătoare a fricii, întunericului și a morții!” Este una din narațiunile care circulă în spațiul mediatic românesc.
 
Revista presei fake, cu Horia Grușcă:
Blocada comunicaţiilor impusă de Israel în Gaza favorizează manipularea informaţiilor, iar propaganda de război şi-a făcut loc în jocurile video pentru copii. Între timp, un propagandist al Kremlinului cere ca toţi cei care insistă să studieze limba ucraineană în Rusia să fie daţi pe mâna serviciilor secrete. 
 
Fake-uri istorice, cu Gabriela Avram
Sfârșitul Primului Război Mondial a însemnat pentru teritoriile ocupate până atunci de Imperiul Otoman începutul unei lungi perioade în care popoarele și-au căutat o identitate statală. Același lucru s-a întâmplat și cu cei care trăiau pe teritoriul Palestinei și care s-au confruntat mai bine de un secol cu nesiguranță și conflicte.

Tags: Halloween , Israel , Gaza , Teoria conspirației , satanism , Elon Musk
Marian Voicu

Marian Voicu
Urmareste-ne si pe Google News

Durată material: 00:40:07

Mai multe documentare

Găgăuzii: când ai Rusia în suflet

Găgăuzii: când ai Rusia în suflet

Horia Sârghi
06 Nov 2023
Horia Sârghi
Documentar 01:56:41 min
Documentar 00:33:32 min
Documentar 00:48:17 min
Documentar 00:47:20 min