Podcasturi

Scandalul din jurul TV Rain arată că deși jurnaliștii ruși sunt bineveniți în Statele Baltice, nu pot difuza chiar orice

Jurnalişti ruşi lucrează după o conferinţă de presă într-un studio al canalului TV Dozhd (TV Rain) din Moscova, Rusia, 4 februarie 2014.
©EPA/SERGEI CHIRIKOV  |   Jurnalişti ruşi lucrează după o conferinţă de presă într-un studio al canalului TV Dozhd (TV Rain) din Moscova, Rusia, 4 februarie 2014.

Cum Kremlinul a împiedicat practic presa independentă să activeze în Rusia, multe agenții de presă și jurnaliști s-au refugiat în alte țări. Statele Baltice au oferit un astfel de refugiu, inclusiv celebrului post de televiziune TV Rain (în rusă Dojd), care și-a mutat sediul în Letonia. După câteva luni de transmisiuni, TV Rain a rămas fără licența de emisie după ce a încălcat reglementările letone și pentru că a arătat simpatie pentru trupele rusești din Ucraina. Totuși, deși unii o consideră aspră, decizia autorităților de la Riga nu a declanșat un exod al presei independente ruse din Statele Baltice.

Kaspars Germanis
Kaspars Germanis

Urmareste-ne si pe Google News

Durată material: 00:12:48

Mai multe podcasturi

©2023 Veridica.
Toate drepturile rezervate.