Podcasturi

„Patrioții” Moldovei, de la Iurie Roșca la Ilan Șor: politicienii care au făcut jocurile Moscovei la Chișinău (II)

Foștii președinți ai Moldovei Vladimir Voronin și Igor Dodon participă la un marș în apropierea Flăcării Eterne din Complexul Memorial Eternitate, în timpul de Ziua Victoriei, la Chișinău, Moldova, 09 mai 2022.
©EPA-EFE/DUMITRU DORU  |   Foștii președinți ai Moldovei Vladimir Voronin și Igor Dodon participă la un marș în apropierea Flăcării Eterne din Complexul Memorial Eternitate, în timpul de Ziua Victoriei, la Chișinău, Moldova, 09 mai 2022.

În cei 31 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, în 1991, Rusia a avut mereu oamenii săi printre reprezentanții clasei politice și administrației de la Chișinău, la cele mai înalte niveluri - de la președinți la miniștri și șefi de departamente. Unii nici nu au încercat să-și ascundă relația cu Moscova, alții par să-și fi jucat foarte bine rolul, plasându-se în fruntea unor mișcări naționale și proeuropene, ceea ce, probabil, i-a permis Rusiei să controleze anumite procese politice din interior.

Veridica a scris, deja, despre cei mai importanți politicieni din anii '90, Iurie Roșca, Mircea Snegur și Petru Lucinschi. Continuăm aici cu cei care au contribuit, într-un fel sau altul, în primii 20 de ani ai acestui mileniu, la menținerea Chișinăului în sfera de influență a Federației Ruse.

Corneliu Rusnac

Corneliu Rusnac
Urmareste-ne si pe Google News

Durată material: 00:12:00

Mai multe podcasturi