Grafica sau satira militantă (politică) a reprezentat unul dintre principalele mijloace de înfierare a dușmanului ideologic în lumea comunistă.
Podcast generat cu ajutorul AI
Grafica sau satira militantă (politică) a reprezentat unul dintre principalele mijloace de înfierare a dușmanului ideologic în lumea comunistă.
Podcast generat cu ajutorul AI
Dezinformarea folosește o varietate de tactici de manipulare. Poveștile de dezinformare pot fi create cu ușurință prin combinarea subiectelor provocatoare.
RaporteazăRăzboiul din Ucraina este deja în al treilea an și devine clar că aparatul militar al Rusiei se confruntă cu aceeași problemă pe care o are și economia sa civilă: lipsa resurselor umane. În timp ce sectorul civil se mândrește cu o rată record de mică a șomajului, de 2,4%, factori demografici și socio-politici similari creează o cerere acută de noi recruți în armată.
Criticii susțin că majoritatea constituțională ar da cale liberă autorităților de la Tbilisi să recunoască independența republicilor separatiste, și că întregul plan pare să fi fost conceput pentru a deservi interesele Rusiei. Aceștia subliniază că, atunci când fac referire la război și reconciliere, reprezentanții Visului Georgian uită să precizeze că Rusia a fost agresorul în acel război.
Cu relațiile cu UE tensionate de o serie de probleme, inclusiv de sprijinul pentru Rusia, Serbia încearcă să se apropie de Estonia, unul dintre cei mai duri critici ai Rusiei din Europa.
S-ar putea ca Putin să fi repetat de fapt eroarea legendară a regelui lidian Cresus.
De-a lungul anilor, mișcarea neonazistă din Rusia a fost folosită de regimul putinist pentru a intimida, tortura și ucide o serie de critici ai puterii de la Kremlin, dar neonaziștii ruși au jucat un rol extrem de important și în prima fază a războiului împotriva Ucrainei, începută în 2014, odată cu anexarea Crimeei și invadarea Donbasului. Ca și în cazul grupărilor de criminalitate cibernetică, grupările neonaziste sunt tolerate în continuare de Rusia, unele sunt chiar finanțate, încurajate și împinse către acțiuni radicale de natură extremistă.
Conflictul în curs dintre Rusia și Ucraina, care a început pentru prima dată în 2014 și a escaladat într-un război pe scară largă în 2022, a schimbat însă drastic dinamica. Multe companii occidentale s-au retras de pe piața rusă, dar unele au rămas. Deci, cum își desfășoară aceste companii operațiunile în Rusia?