Facebook Twitter Instagram Youtube LinkedIn

Documentaries

Breaking Fake News! - Războiul hibrid împotriva propriului popor (II)

Ceea ce numim astăzi „Revoluția din 1989″ este pentru unii revoluție confiscată, pentru alții lovitură de stat, înscenare a unor servicii secrete sau contrarevoluție. 
 
În 18 decembrie 2017, Ministerul Public ajungea la concluzia că diversiunea a fost „cauza principală a numeroaselor decese, vătămări corporale și distrugeri survenite”, fiind lansate „prin intermediul TVR, Radiodifuziunii și mijloacelor militare de comunicații”, instaurându-se astfel la nivel național „binecunoscuta psihoză teroristă”. Fenomenul diversionist este „unic în istoria României prin complexitate și anvergură” nu numai din perspectiva „mecanismelor concrete de acțiune” ci și a „persoanelor care au dirijat acest fenomen”.
 
Au existat teroriștii? Au fost agenții serviciilor de informații străine prezenți pe teritoriul României în 1989 și 1990? Au fost implicați sovieticii? Cine a dat ordinul de a se trage în 22 decembrie 1989? Cine a ordonat războiul radio-electronic?. Cine a orchestrat amplul proces de dezinformare și fake news în acele zile?
 
S-a spus că a fost prima revoluție „televizată”. A fost mai degrabă prima revoluție făcută cu ajutorul televiziunii, prin coordonarea „insurgenților”, dezinfomare și fake news. 

 
Invitat: Mădălin Hodor, istoric, cercetător CNSAS

© TVR

Marian Voicu

20 Dec 2020
Marian Voicu

Duration: 23:54

More documentaries

Documentary 23:55 min
Documentary 00:24:07 min
Breaking Fake News: Infodemia
Breaking Fake News: Infodemia
Marian Voicu
12 Jul 2020
Marian Voicu
Documentary 24:02 min