Facebook Twitter Instagram Youtube LinkedIn

News

Ungaria va produce vehicule de luptă Lynx în colaborare cu compania germană Rheinmetall

Lynx KF41
©https://en.wikipedia.org  |   Lynx KF41

Piatra de temelie a fabricii de vehicule de luptă Lynx, construită de societatea mixtă formată din compania germană Rheinmetall şi statul ungar, a fost pusă în localitatea ungară Zalaegerszeg. Agenția MTI transmite că valoarea investiţiei este de 60 de miliarde de forinţi (168,7 milioane euro).

La eveniment s-a anunţat, de asemenea, că vor fi înfiinţate noi fabrici pentru producţia de explozivi şi muniţie de calibru mare, la Várpalota.

László Palkovics, ministrul ungar al inovaţiei şi tehnologiei, a declarat că 218 dintre vehiculele de luptă Lynx, considerate ca fiind cele mai moderne în această categorie, vor fi destinate Forţelor Armate Ungare; 172 dintre acestea vor fi produse la fabrica din Zala, care va fi finalizată până în anul 2023, şi unde se vor desfăşura şi activităţi de cercetare, dezvoltare şi testare.

László Palkovics a explicat că, odată cu punerea pietrei de temelie, începe o nouă eră pentru industria militară, armata şi economia ungară, prin întemeierea unei ramuri de producţie care depăşeşte cu mult nivelul tehnic existent şi care va crea valoare adăugată remarcabilă.

Societatea mixtă Rheinmetall Hungary Zrt., formată din Parcul Industrial “ZalaZone” Zrt. şi Rheinmetall Landsysteme GmbH, dezvoltă, de asemenea, una dintre cele mai complexe medii de testare off-road din Europa, a explicat ministrul.

László Palkovics a mai semnalat că guvernul va discuta şi, probabil, va adopta, luni, 21 decembrie, propunerea de dezvoltare militară, unul dintre elementele-cheie al acesteia fiind fabrica Lynx. Sunt în curs negocieri suplimentare cu Rheinmetall, deocamdată fără posibilitatea de divulgare a detaliilor cu privire la noi investiţii, însă ministrul a dezvăluit că, după Zalaegerszeg, liderii companiei germane vor vizita centrul laser din Szeged.

Realizarea fabricii de vehicule de luptă din Zalaegerszeg este un pas important, nu doar pentru Zalaegerszeg şi regiunea acestuia, ci şi pentru Ungaria, a apreciat Tibor Benkő, ministrul apărării naţionale al Ungariei. Potrivit acestuia, Ungaria a ajuns ca, în prezent, să fie admirată de aliaţii săi NATO, în timp ce, în trecut, a fost catalogată drept “blatistă”, acum însă procesele de dezvoltare a forţelor armate din Ungaria sunt considerate de către aceştia ca fiind exemplare.

Gáspár Maróth, însărcinatul guvernamental responsabil pentru dezvoltarea sitemului de apărare, a vorbit despre faptul că următoarea investiţie a societăţii mixte va fi construirea, la Várpalota, a unor fabrici pentru producţia de explozivi, muniţie de calibru mare şi obuze. Politicianul a adăugat totodată că această investiţie este remarcabilă şi pentru comunitatea europeană, deoarece Europa duce lipsă de explozivi.

Legat de producţia de muniţie de calibru mare şi producţia de grenade ale fabricii de obuze Hirtenberger, recent cumpărată de statul ungar, aceasta va fi transferată la Várpalota.

Armin Papperger, Preşedinte Director General al Rheinmetall, a subliniat, între altele, că, în Zalaegerszeg, se construieşte o fabrică fără pereche în Europa, deoarece vor fi utilizate şi tehnologii care folosesc inteligenţa artificială.

Cu această tehnologie şi echipamente digitale pot fi protejaţi şi militarii. Armin Papperger a afirmat că inteligenţa artificială va fi integrată, în următorii 10 ani, în sistemele tactice de luptă, iar dezvoltarea din Zala este orientată atât de mult spre viitor, încât nicăieri în lume nu există ceva similar, iar în următorii 10-15 ani se va afla înaintea tehnologiei americane.

Rheinmetall intenţionează să investească, în următorii ani, peste 600 de milioane de euro în Ungaria, iar în ceea ce priveşte cercetarea şi dezvoltarea, respectiv producţia de arme şi muniţie, acest lucru va face din Ungaria un lider şi în Europa.

Un exemplar al vehiculului de luptă Lynx, care urmează să fie fabricat la Zala, începând din 2023, a fost prezentat şi la faţa locului în timp ce funcţiona. Vehiculul blindat este capabil să transporte până la 10 militari, este dotat cu două mitraliere de diferite mărimi, şi de pe acesta pot fi lansate şi rachete ghidate.

Motorul este de 1.140 CP, astfel că vehiculul este capabil să atingă viteze de până la 70 de km/h, iar cu un singur rezervor de combustibil poate să parcurgă 500 km.

Tags: Hungary, war

Other news
Un american întemniţat în Rusia sub acuzaţia de spionaj i-a cerut preşedintelui Joe Biden să aranjeze un schimb de deţinuţi cu omologul său, Vladimir Putin

Un american întemniţat în Rusia sub acuzaţia de spionaj i-a cerut preşedintelui Joe Biden să aranjeze un schimb de deţinuţi cu omologul său, Vladimir Putin

Biden şi Putin au stabilit să se întânească pe 16 iunie, în Elveţia, la Geneva, pentru a încerca să regleze numeroasele dezacorduri dintre administraţiile lor.

Turcia respinge criticile occidentalilor la adresa sistemului său judiciar

Turcia respinge criticile occidentalilor la adresa sistemului său judiciar

În ultimii cinci ani, peste 300 de mii de turci au fost anchetați și aproape trei mii condamnați la închisoare pe viață, pentru pretinse culpe politice.

18 Dec 2020

3 minutes read
NOVAYA GAZETA: Război nu va fi. Pentru că acesta poate fi pierdut
NOVAYA GAZETA: Război nu va fi. Pentru că acesta poate fi pierdut

Iulia Latynina explică, în Novaya Gazeta, de ce Rusia nu va lupta într-un război, iar mișcările de trupe de la frontiera cu Ucraina reprezintă o încercare de forțare a SUA la dialog.

29 Nov 2021
Una dintre vedetele campionatului american de baschet (NBA), turcul Enes Kanter, de la  Boston Celtics, a primit cetățenia Statelor Unite
Una dintre vedetele campionatului american de baschet (NBA), turcul Enes Kanter, de la Boston Celtics, a primit cetățenia Statelor Unite

Pașaportul lui turcesc fusese revocat acum patru ani, după ce sportivul criticase regimul islamo-conservator al președintelui Recep Tayyip Erdogan.

29 Nov 2021
NATO și Uniunea Europeană vor să-și intensifice cooperarea, pentru a contracara amenințările hibride din partea Rusiei și Belarusului
NATO și Uniunea Europeană vor să-și intensifice cooperarea, pentru a contracara amenințările hibride din partea Rusiei și Belarusului

Șefa executivului comunitar, Ursula von der Leyen, a anunțat triplarea, până la la 200 de milioane de euro, a fondurilor europene destinate vecinilor Belarusului, Polonia, Lituania și Letonia, pentru a-și securiza frontierele.

29 Nov 2021
Grecia a inaugurat două noi centre de primire a solicitanților de azil, pe insulele din Marea Egee
Grecia a inaugurat două noi centre de primire a solicitanților de azil, pe insulele din Marea Egee

Noile capacități de găzduire au fost construite cu fonduri acordate de Uniunea Europeană, de circa 276 de milioane de euro, și sunt menite să înlocuiască vechile tabere sordide, în care erau înghesuiți mii de oameni, în condiții pe care media internaționale le califică drept insalubre.

29 Nov 2021