Știri

Viceprimarul USR al Bucureștiului, Horia Tomescu, și-a dat demisia

Activiști pentru drepturile civile participă la un protest față de abuzuri, în fața sediului Guvernului din București, România, 13 iulie 2023.
© EPA-EFE/Robert Ghement   |   Activiști pentru drepturile civile participă la un protest față de abuzuri, în fața sediului Guvernului din București, România, 13 iulie 2023.

Daruieste Viata

USR Bucureşti a anunţat, vineri, că viceprimarul general al Capitalei Horia Tomescu şi-a dat demisia din funcţie, din motive personale. Potrivit unui comunicat emis de organizația locală de partid, în calitate de viceprimar al Capitalei, Tomescu a avut responsabilităţi „esenţiale” în administrarea şi coordonarea sistemului de sănătate din Bucureşti. Acest sistem a fost zguduit, numai săptămâna aceasta, de două uriașe scandaluri de corupție.

Adjunctul șpăgar de la Administraţia Spitalelor

Marți, directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor din Bucureşti, Cristian Plută, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mită, iar managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, a fost plasat în arest la domiciliu. Plută este acuzat DNA că a cerut şi primit 20.000 euro de la Cristescu, pentru a aranja numirea acestuia la conducerea Spitalului Colentina. Potrivit procurorilor, după ce a primit banii la un restaurant din oraș, Plută i-a oferit jumătate din sumă şefei sale, Oana Sivache, director general al Administraţiei Spitalelor, însă aceasta l-a denunţat la DNA.  

Chirurgi, profesori universitari la Medicină, arestați preventiv

Joi, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a medicilor Cornel Petreanu şi Cristian Paleru de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", acuzaţi că primeau mită de la pacienţi. Cei doi medici sunt specializaţi în chirurgie toracică, ambii fiind profesori la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Capitală. Alţi şase medici de la "Marius Nasta" au fost plasaţi sub control judiciar, urmând să fie cercetaţi în stare de libertate. Anchetatorii au pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile deţinute de medici, precum şi pe sumele deţinute de aceştia în conturi bancare, în vederea confiscării, deoarece, în urma efectuării investigaţiilor financiare, au rezultat diferenţe semnificative între veniturile licite şi bunurile dobândite în ultimii 5 ani. Valoarea sumelor şi bunurilor indisponibilizate de procurori se ridică la peste 800.000 de euro.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România: încă un politician PSD cu dosar de corupție în Argeș
România: încă un politician PSD cu dosar de corupție în Argeș

Cu implicarea vicepreşedintelelui Consiliului Judeţean, Marius-Florinel Nicolaescu, locuinţele cumpărate pentru persoane vulnerabile nu erau finalizate şi nu erau racordate la reţelele de apă, gaze şi canalizare, iar achiziţiile s-au făcut la preţuri supraevaluate.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023
Trupele ruse de invazie și-au intensificat presiunea asupra Avdiivkăi, în estul Ucrainei
Trupele ruse de invazie și-au intensificat presiunea asupra Avdiivkăi, în estul Ucrainei

Primarul Vitali Barabaș crede că „inamicul a primit ordinul de a pune mâna cu orice preț pe orașul” în care s-ar mai afla mai puțin de 1.300 de civili.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023
Încă trei soldați israelieni uciși în Gaza
Încă trei soldați israelieni uciși în Gaza

Locuitorii Fâșiei consideră că o ofensivă terestră israeliană în zonele de sud este iminentă.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023