Știri

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată pentru luare de mită

Fostul ministru român al Sănătății, Sorina Pintea, îl întâmpină pe consilierul federal elvețian Alain Berset la reuniunea informală a miniștrilor sănătății din UE, care a avut loc la Palatul Parlamentului din București, România, 15 aprilie 2019.
© EPA-EFE/ROBERT GHEMENT   |   Fostul ministru român al Sănătății, Sorina Pintea, îl întâmpină pe consilierul federal elvețian Alain Berset la reuniunea informală a miniștrilor sănătății din UE, care a avut loc la Palatul Parlamentului din București, România, 15 aprilie 2019.

Susține jurnalismul independent

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost condamnată, de Tribunalul Cluj, la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită. Instanţa a decis și confiscarea sumei de 10.000 de euro de la fostul ministru al Sănătăţii. Decizia nu este definitivă.

Flagrant în birou

Pintea a fost trimisă în judecată în aprilie 2020 de DNA, acuzată fiind că, în calitate de manager al Spitalului Județean din Baia Mare, ar fi primit 10.000 de euro și 120.000 lei mită, ca procent dintr-un contract de achiziții publice, având ca obiect „proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente” ale spitalului pe care îl conducea.

Potrivit procurorilor, fostul ministru a fost surprinsă în flagrant, în data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce a avut loc chiar în biroul său din cadrul spitalului.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News




Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min