Știri

RĂZBOI ÎN UCRAINA: Anchete la Ministerul ucrainean al Apărării după acuzațiile de corupție din presă

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, participă la cea de-a treia întâlnire a Grupului de contact al apărării al Ucrainei la baza aeriană americană din Ramstein, Germania, 20 ianuarie 2023. Secretarul american al apărării, Austin, a invitat miniștrii apărării și înalți oficiali militari din întreaga lume la Ramstein pentru a discuta despre criza în curs din Ucraina și despre diverse probleme de securitate cu care se confruntă aliații și partenerii SUA.
© EPA-EFE/RONALD WITTEK   |   Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, participă la cea de-a treia întâlnire a Grupului de contact al apărării al Ucrainei la baza aeriană americană din Ramstein, Germania, 20 ianuarie 2023. Secretarul american al apărării, Austin, a invitat miniștrii apărării și înalți oficiali militari din întreaga lume la Ramstein pentru a discuta despre criza în curs din Ucraina și despre diverse probleme de securitate cu care se confruntă aliații și partenerii SUA.

Susține jurnalismul independent

Comisia Parlamentului Ucrainei pentru Securitate Națională, Apărare și Informații a audiat conducerea Ministerului Apărării pe tema achizițiilor de alimente pentru armată, după ce publicația online Dzerkalo Tizhnia (Oglinda săptămânii) a dezvăluit că Ministerul a cumpărat hrană pentru trupe cu prețuri de 2-3 ori mai mari decât în supermaketuri. Potrivit vicepreședintei Comisiei, Maryana Bezugla, ministrul a dat explicații și a prezentat contracte. Serviciul ucrainean de Securitate, SBU a spus că sunt în curs o serie de investigații cu privire la procesele de achiziție și aprovizionare cu alimente, iar Biroul Național Anti-corupție, NABU a anunțat că a deschis proceduri penale pe această temă. Ministrul Oleksii Reznikov rămâne în funcție, în pofida scandalului, scrie Dzerkalo Tizhnia. El a numit investigația jurnalistică drept ”un atac informațional sub un pretext fals”. Reznikov a spus totuși că se fac verificări interne. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat ieri că nu va tolera corupția și a promis pentru această săptămână decizii cheie de combatere a fenomenului. ”Vreau ca acest lucru să fie clar: nu va exista nicio întoarcere la ceea ce a fost în trecut, la felul în care trăiau diferiți oameni, apropiați de instituțiile statului sau cei care și-au petrecut întreaga viață urmărind un scaun”, a spus Zelenski în obișnuitul său discur nocturn.
Ucraina este cunoscută pentru corupția sa cronică, trecută pe plan secund doar din cauza invaziei ruse. În 2021, Transparency International clasa Ucraina pe locul 122 din 180 de țări, în privința corupției, nu cu mult mai bine decât Rusia. Uniunea Europeană a făcut din reformele anticorupție una din cerințele sale cheie pentru aderarea Ucrainei, după ce anul trecut i-a acordat Kievului statutul de candidat.

Veridica News

Veridica News




Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Schimb de atacuri peste noapte între Rusia şi Ucraina
Schimb de atacuri peste noapte între Rusia şi Ucraina

Două persoane au fost ucise în regiunea rusă Belgorod

Veridica News
Veridica News
20 Apr 2024
Alegeri parlamentare în India, cu naționaliștii de la guvernare favoriți
Alegeri parlamentare în India, cu naționaliștii de la guvernare favoriți

Aproape un miliard de alegători, un milion de secții de votare și un scrutin care durează de pe 19 aprilie până pe 1 iunie.

Veridica News
Veridica News
19 Apr 2024
Morți și răniți în sudul Ucrainei, după noi atacuri rusești
Morți și răniți în sudul Ucrainei, după noi atacuri rusești

Țintele au fost orașele Dnipro și Krivoi Rog.

Veridica News
Veridica News
19 Apr 2024
Posibil atac israelian în centrul Iranului
Posibil atac israelian în centrul Iranului

Teheranul susține că instalațiile nucleare din regiune sunt „complet sigure”.

Veridica News
Veridica News
19 Apr 2024