Știri

Patru bancheri au fost condamnați în Elveția, după ce l-au ajutat pe prietenul lui Putin să deschidă conturi cu milioane de franci

O poză de arhivă pusă la dispoziție pe 04 aprilie 2016 și datată 21 noiembrie 2009 îi arată pe violoncelistul rus și directorul Casei de muzică din Sankt Petersburg, Serghei Roldugin, prim-ministrul, pe atunci, Vladimir Putin și președintele rus Dmitri Medvedev vizitând Casa de muzică din Sankt-Petersburg, un fostul palat al Marelui Duce Alexei Alexandrovici Romanov. Roldugin, despre care se crede că este un prieten apropiat al lui Putin, a fost dezvăluit în scurgeri de documente confidențiale ca fiind o persoană implicată în tranzacții financiare offshore suspecte. Milioane de documente publicate pe 3 aprilie 2016, în așa numitul Dosar Panama sugerează că 140 de politicieni și oficiali din întreaga lume, inclusiv 72 de foști și actuali lideri mondiali, au legături cu companii secrete „offshore” pentru a scăpa de controlul fiscal.
© EPA/DMITRY ASTAKHOV/SPUTNIK / KREMLIN POOL ALTERNATIVE CROP/ MANDATORY CREDIT   |   O poză de arhivă pusă la dispoziție pe 04 aprilie 2016 și datată 21 noiembrie 2009 îi arată pe violoncelistul rus și directorul Casei de muzică din Sankt Petersburg, Serghei Roldugin, prim-ministrul, pe atunci, Vladimir Putin și președintele rus Dmitri Medvedev vizitând Casa de muzică din Sankt-Petersburg, un fostul palat al Marelui Duce Alexei Alexandrovici Romanov. Roldugin, despre care se crede că este un prieten apropiat al lui Putin, a fost dezvăluit în scurgeri de documente confidențiale ca fiind o persoană implicată în tranzacții financiare offshore suspecte. Milioane de documente publicate pe 3 aprilie 2016, în așa numitul Dosar Panama sugerează că 140 de politicieni și oficiali din întreaga lume, inclusiv 72 de foști și actuali lideri mondiali, au legături cu companii secrete „offshore” pentru a scăpa de controlul fiscal.

Susține jurnalismul independent

Directorii, trei ruși și un elvețian l-au ajutat pe Serghei Roldugin, un violoncelist pe care guvernul elvețian l-a poreclit ”portofelul lui Putin” să depună milioane de franci în conturi bancare elvețiene între 2014 și 2016, fără să facă verificările cerute de lege pentru a determina identitatea adevăratului proprietar al fondurilor, și asta în ciuda faptului că muzicianul, care figurează pe lista Elveției cu ruși sancționați, nu are nicio activitate listată de om de afaceri listată. Cei patru care nu pot fi identificați în temeiul restricțiilor de raportare elvețiene, au fost găsiți vinovați și au primit amenzi cu suspendare în valoare totală de sute de mii de franci elvețieni.
Potrivit rechizitoriului, cazul evidențiază modul în care indivizi precum Roldugin au fost folosiți ca ”oameni de paie” pentru a-i ascunde pe adevărații proprietari ai banilor. Serghei Roldugin este considerat de mai multă vreme o verigă importantă în urmărirea averii ascunse a președintelui Putin, după ce numele său a apărut și în Dosarul Panama al tranzacțiilor suspecte în paradisuri fiscale.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News




Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Numărul oamenilor uciși în Gaza a trecut de 34 de mii
Numărul oamenilor uciși în Gaza a trecut de 34 de mii

Sunt și aproape 77 de mii de răniți.

Veridica News
Veridica News
20 Apr 2024
Arde un depozit de combustibil în vestul Rusiei
Arde un depozit de combustibil în vestul Rusiei

Ucraina invadată de trupele Moscovei și-a intensificat, de la începutul anului, atacurile asupra rafinăriilor din Rusia.

20 Apr 2024
Opoziția de dreapta din Venezuela și-a desemnat candidatul la președinție, în persoana diplomatului Edmundo Gonzales Urrutia
Opoziția de dreapta din Venezuela și-a desemnat candidatul la președinție, în persoana diplomatului Edmundo Gonzales Urrutia

El îl va concura pe actualul șef al statului, socialistul autoritar Nicolas Maduro, un prieten devotat al Rusiei.

Veridica News
Veridica News
20 Apr 2024
Adolescent palestinian, ucis de militarii israelieni în Cisiordania ocupată
Adolescent palestinian, ucis de militarii israelieni în Cisiordania ocupată

Armata, alături de alte forţe de securitate, susține că „a arestat persoane căutate, a percheziţionat clădiri şi a descoperit explozibili”.

Veridica News
Veridica News
20 Apr 2024