Știri

Evgheni Prigojin critică legea care-i ferește de defăimare pe comandanții ruși din Ucraina

Omul de afaceri rus Yevgeny Prigozhin înainte de o întâlnire cu liderii de afaceri susținută de președintele rus Vladimir Putin și de președintele chinez Xi Jinping (ambele nu sunt ilustrate) la Kremlin din Moscova, Rusia, 04 iulie 2017. Rusia și China au semnat, de asemenea, un acord de cooperare strategică în timpul Vizita oficială a președintelui chinez la Moscova.
© EPA/SERGEI ILNITSKY/POOL   |   Omul de afaceri rus Yevgeny Prigozhin înainte de o întâlnire cu liderii de afaceri susținută de președintele rus Vladimir Putin și de președintele chinez Xi Jinping (ambele nu sunt ilustrate) la Kremlin din Moscova, Rusia, 04 iulie 2017. Rusia și China au semnat, de asemenea, un acord de cooperare strategică în timpul Vizita oficială a președintelui chinez la Moscova.

Daruieste Viata

Tot mai prezentul șef al grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin afirmă că rușii trebuie să aibă dreptul de a-și critica liderii militari, după ce Moscova a înăsprit legislația care penalizează defăimarea operațiunii din Ucraina. Consiliul Federației, camera superioară a Parlamentului rus a adoptat o lege care sporește pedepsele cu închisoarea și-i protejează acum de așa-zisele calomnii pe toți participanții la războiul din Ucraina, inclusiv organizațiile paramililitare precum Wagner. Într-un mesaj postat pe platforma de mesagerie Telegram, Prigojin susține că doar soldatul rus este sfânt și trebuie protejat. ”Cred că legea discreditării nu trebuie extinsă la comandanți, cum sunt eu, ministrul apărării și alte oficialități care greșesc sau pot greși în timpul operațiunii militare speciale” declară Prigojin. El însuși a criticat conducerea Ministerului Apărării, pe care a acuzat-o chiar de trădare pentru că nu ar livra arme și muniție mercenarilor săi aflați în prima linie la Bahmut, epicentrul luptelor din estul Ucrainei. Protejat al Kremlinului, omul de afaceri cu ambiții de apărător al nației nu l-a inclus totuși în grupul celor care ar trebui să poată fi mustrați pe președintele Vladimir Putin, care este comandantul suprem al armatei ruse.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului

Ambasada României la Washington a marcat 20 de ani de la înființarea Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România (Comisia Wiesel).

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie

Acesta va avea întâlniri, printre alții, cu secretarul de stat american Antony Blinken și cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite.

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023