Știri

Aproape 200 de români se află în zonele afectate de ciclonul „Daniel” din Grecia

Câteva persoane urmăresc cum o femeie, care ține o lopată, încearcă să îndepărteze apa și noroiul din jurul proprietății sale, în orașul-port Volos, din regiunea Magnesia, Tesalia, după ce furtuna „Daniel” a cuprins centrul Greciei, 8 septembrie 2023. Cel puțin șase persoane au murit și alte șase sunt încă date dispărute în regiunea inundată din centrul Greciei, deoarece condițiile meteorologice dezastruoase fără precedent au lovit țara. Cele mai multe sate și capitalele unităților regionale Karditsa și Trikala se confruntă cu probleme serioase ca urmare a ploilor abundente care lovesc țara. Locuințele, unitățile de creștere a animalelor și afacerile au fost afectate cu pagube incalculabile, în timp ce locuitorii, în unele zone, sunt prinși în casele lor, din cauza nivelului ridicat al apei.
© EPA-EFE/HATZIPOLITIS NICOLAOS   |   Câteva persoane urmăresc cum o femeie, care ține o lopată, încearcă să îndepărteze apa și noroiul din jurul proprietății sale, în orașul-port Volos, din regiunea Magnesia, Tesalia, după ce furtuna „Daniel” a cuprins centrul Greciei, 8 septembrie 2023. Cel puțin șase persoane au murit și alte șase sunt încă date dispărute în regiunea inundată din centrul Greciei, deoarece condițiile meteorologice dezastruoase fără precedent au lovit țara. Cele mai multe sate și capitalele unităților regionale Karditsa și Trikala se confruntă cu probleme serioase ca urmare a ploilor abundente care lovesc țara. Locuințele, unitățile de creștere a animalelor și afacerile au fost afectate cu pagube incalculabile, în timp ce locuitorii, în unele zone, sunt prinși în casele lor, din cauza nivelului ridicat al apei.

Daruieste Viata

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că reprezentanţii Ambasadei României la Atena şi Consulatului General de la Salonic sunt în legătură cu aproximativ 200 de cetăţenii români aflaţi în zonele afectate de ciclonul „Daniel” din Grecia, cărora le acordă sprijin în vederea evacuării şi asistenţa necesară.

Comunicatul mai precizează că, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, infrastructura rutieră este afectată în continuare în mai multe zone din Peninsula Pelion, și că situația din zonele afectate este instabilă și suferă modificări de la o oră la alta. Din acest motiv, MAE le recomandă cetățenilor români să se intereseze permanent cu privire la starea drumurilor, la evoluția situației în zona în care se află și în zonele afectate de inundații, să verifice periodic situația zborurilor, existând numeroase zboruri întârziate sau anulate, precum și să mențină contactul cu reprezentanții misiunii diplomatice pentru a putea fi înștiințați despre evoluția eforturilor echipelor de intervenții din zonele în care aceștia se află.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România: încă un politician PSD cu dosar de corupție în Argeș
România: încă un politician PSD cu dosar de corupție în Argeș

Cu implicarea vicepreşedintelelui Consiliului Judeţean, Marius-Florinel Nicolaescu, locuinţele cumpărate pentru persoane vulnerabile nu erau finalizate şi nu erau racordate la reţelele de apă, gaze şi canalizare, iar achiziţiile s-au făcut la preţuri supraevaluate.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023
Trupele ruse de invazie și-au intensificat presiunea asupra Avdiivkăi, în estul Ucrainei
Trupele ruse de invazie și-au intensificat presiunea asupra Avdiivkăi, în estul Ucrainei

Primarul Vitali Barabaș crede că „inamicul a primit ordinul de a pune mâna cu orice preț pe orașul” în care s-ar mai afla mai puțin de 1.300 de civili.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023
Încă trei soldați israelieni uciși în Gaza
Încă trei soldați israelieni uciși în Gaza

Locuitorii Fâșiei consideră că o ofensivă terestră israeliană în zonele de sud este iminentă.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023