Știri

Uniunea Europeană le inspiră cetăţenilor din blocul comunitar mai multă încredere decât guvernele lor naţionale

Object Name: ROMANIA JUSTICE PROTEST
© EPA/ROBERT GHEMENT   |   People wave placards and shout anti-government slogans during a protest rally in front of government headquarters building (R), in Bucharest, Romania, 29 January 2017

Susține jurnalismul independent

Uniunea Europeană le inspiră cetăţenilor din blocul comunitar mai multă încredere decât guvernele lor naţionale – relevă un sondaj realizat de Eurofound, o agenţie cu misiune socială a Uniunii, şi citat de agenţiile de presă. Cu excepţia notabilă a Danemarcei, în 26 dintre cele 27 de ţări membre ale Uniunii oamenii au acum mai puţină încredere în guvern decât în momentul instituirii carantinei antiepidemice. Încrederea s-a erodat vizibil în Bulgaria, Croaţia, Cehia, Cipru, Grecia şi Polonia. Una dintre cele mai drastice căderi a înregistrat-o guvernul austriac, la început apreciat pentru gestionarea crizei sanitare şi apoi criticat virulent pentru lentoarea campaniei de imunizare. Respondenţii din Franţa, Ungaria, Malta, Portugalia, România şi Spania spun că au încredere mai mare în Uniunea Europeană acum decât la declanşarea pandemiei, în urmă cu 14 luni. În Germania, în schimb, notează autorii cercetării, tendinţa e inversă. Studiul avertizează că accentuarea inechităţilor economice şi sociale riscă să creeze frustrare politică şi solicită măsuri suplimentare de sprijin pentru cetăţenii comunitari.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news




Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România, două decenii de apartenență la NATO
România, două decenii de apartenență la NATO

Pe 29 Martie 2004, la Washington DC, a avut loc ceremonia de aderare la NATO a României, Bulgariei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Slovaciei şi Sloveniei.

Veridica News
Veridica News
29 Mar 2024
O dronă s-a prăbușit în Insula Mare a Brăilei / UPDATE
O dronă s-a prăbușit în Insula Mare a Brăilei / UPDATE

Specialiști ai armatei evaluează originea dronei.

Veridica News
Veridica News
29 Mar 2024