Guvernul de la Budapesta a decis să suspende restricţiile privind părăsirea locuinţei în Ajunul Crăciunului, mai exact în noaptea de 24 spre 25 decembrie, transmite MTI citând un anunț coordonatorului adjunct al Centrului de operaţional responsabil pentru controlul epidemiei de coronavirus, Róbert Kiss.

Circulația persoanelor este înterzisă după ora 20 și înainte de ora 5 pe întreg teritoriul Ungariei începând cu data de 11 noiembrie. Excepție de la această interdicție fac deplasările la și de la serviciu precum și urgențele medicale. 

Într-o conferinţă de presă online, Róbert Kiss a explicat că, potrivit deciziei Guvernului, limita de 10 participanţi la evenimentele private şi de familie trebuie respectată în continuare, neincluzând în această limitare copiii cu vârsta de sub 14 ani.

Guvernul Ungariei a decis, de asemenea, ca începând din data de 22 decembrie, de la ora 00:00, să interzică aterizarea avioanelor de pasageri din Marea Britanie, inclusiv a avioanelor private. 

Conform datelor centralizate de Universitatea John Hopkins din Maryland, Statele Unite, numărul cazurilor de COVID-19 depistate în Ungaria a depășit 300 de mii, iar numărul deceselor cauzate de noul coronavirus este de peste 8 mii.