Podcasturi

Europa de Est, doar o haltă în Noul Drum al Mătăsii. Investițiile chineze, limitate de restricții guvernamentale, dar și de lipsa de interes a Beijingului

Containerele unui tren de marfă din China către Marea Britanie sunt manipulate la centrul logistic din Malaszewicze, lângă punctul de trecere a frontierei Polonia-Belarus, estul Poloniei, 11 ianuarie 2017.
©EPA/WOJCIECH PACEWICZ  |   Containerele unui tren de marfă din China către Marea Britanie sunt manipulate la centrul logistic din Malaszewicze, lângă punctul de trecere a frontierei Polonia-Belarus, estul Poloniei, 11 ianuarie 2017.

Țările occidentale bogate, cu piețe de desfacere importante, sunt importante pentru China. Companiile chineze sunt prezente, într-o măsură mai mică, și în Europa Centrală și de Est. Este însă această regiune o miză în sine pentru Beijing, sau doar o „haltă” pe Noul Drum al Mătăsii, către Vest? Cât de ample sunt relațiile bilaterale și în ce măsură sunt ele influențate de Occident? Colaboratorii Veridica din regiune – Bulgaria, țările baltice, Cehia, Republica Moldova, Polonia, România și Ucraina – au încercat să răspundă la aceste întrebări.

Cătălin Gomboș

Cătălin Gomboș
Urmareste-ne si pe Google News

Durată material: 00:24:08

Mai multe podcasturi