Știri

COP26: Activiștii pentru mediu nu cred în angajamentele guvernelor

COP26: Activiștii pentru mediu nu cred în angajamentele guvernelor
  |  

Susține jurnalismul independent

Zeci de mii de persoane au manifestat în orașul scoțian Glasgow, unde are loc summitul ONU privind schimbările climatice, pentru a cere guvernelor acțiuni mai decise împotriva încălzirii globale. În pofida ploii persistente, protestatarii, majoritatea tineri, au mărșăluit mult timp pe străzi, într-o atmosferă deopotrivă exuberantă și furioasă. Marșuri similare au avut loc în numeroase orașe mari, de pe toate continentele. Celebra activistă ecologistă suedeză Greta Thunberg a calificat summitul de la Glasgow, așa-numitul COP26, drept un eșec și i-a acuzat pe liderii politici că amână în mod deliberat măsurile radicale pentru salvarea planetei, așa cum au făcut și la cele 25 de ediții anteriorare.  

În cursul săptămânii, peste 100 de ţări ale lumii s-au angajat să stopeze defrişările până în 2030, pentru a stăvili, şi în acest mod, încălzirea globală. Șefii de stat şi de guvern prezenți la Glasgow au promis că protejeze pădurile, calificate drept plămânii planetei, fiindcă neutralizează mare parte din miliardele de tone de gaze cu efect de seră, eliberate în atmosferă de activităţile umane. 80 dintre statele participante şi-au luat și angajamentul de a reduce în următorul deceniu cu 30% emisiile de metan, unul dintre gazele care provoacă efectul de seră. Promovarea agriculturii ecologice figurează, de asemenea,  printre promisiunile asumate la Glasgow de zeci de țări.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news




Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
O dronă s-a prăbușit în Insula Mare a Brăilei
O dronă s-a prăbușit în Insula Mare a Brăilei

Specialiști ai armatei evaluează originea dronei.

Veridica News
Veridica News
29 Mar 2024
Polonia: încă o anchetă contra unei rețele rusești de spionaj
Polonia: încă o anchetă contra unei rețele rusești de spionaj

Obiectivul acesteia ar fi fost „realizarea obiectivelor de politică externă ale Kremlinului, în special slăbirea poziției Poloniei pe scena internațională, discreditarea Ucrainei și a imaginii instituțiilor Uniunii Europene”.

Veridica News
Veridica News
28 Mar 2024