Facebook Twitter Instagram Youtube LinkedIn

News

Autoritățile elene au salutat solidaritatea manifestată de țările Uniunii Europene, care au preluat din Grecia peste o mie de migranți minori neînsoțiți

Object Name: GREECE MYTILENE REFUGEES
©EPA-EFE/DIMITRIS TOSIDIS  |   Afghan women and children pray during a protest on a road where refugees and migrants have found shelter temporarily from the destroyed Mo​ria camp, Mytilene, Greece, 13 September 2020.

Autoritățile elene au salutat solidaritatea manifestată de țările Uniunii Europene, mai ales de Franța, care au preluat din Grecia peste o mie de migranți minori neînsoțiți. Viceministrul grec pentru  Migrație și Azil, Sofia Voultepsi, spune că europenii îi ajută, astfel, pe acești copii să-și continue viața. 11 adolescenți, 10 afgani și un irakian, au plecat, marți - zâmbind, cum scriu agențiile internaționale de presă -, cu avionul din Grecia în Franța, unde, afirmă  purtătoarea de cuvânt a Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), Christine Nikolaidou, vor începe o viață nouă. Acest nou grup ridică la  1.006 numărul copiilor singuri care au intrat în Uniunea Europeană prin Grecia și au fost relocați în țări partenere.

Franța, cu 390, e lider, urmată de Germania. Potrivit autorităților de la Atena, migranți minori au mai fost preluați de Belgia, Bulgaria, Elveția, Irlanda, Italia,  Croația, Lituania, Luxemburg, Olanda, Portugalia și Finlanda. 2.120 de copii neînsoțiți, majoritatea afgani, sunt, încă, în Grecia. Fugind de război sau de mizeria din țările lor și ajungând în Europa după un drum adesea traumatizant, copiii singuri sunt considerați cea mai vulnerabilă categorie de refugiați.

Navalnîi. Un democrat împotriva autoritarismului
Other news
Un fost comandant al Armatei de Eliberare din Kosovo (UCK) a fost arestat în Belgia,  sub acuzația de crime de război

Un fost comandant al Armatei de Eliberare din Kosovo (UCK) a fost arestat în Belgia, sub acuzația de crime de război

După încheierea ostilităților, nu doar militari și polițiști sârbi au fost inculpați, ci și combatanți separatiști, ale cărora ținte au fost sârbii, romii și opozanții albanezi kosovari ai UCK.

Aproape 20 de companii, unele specializate în asigurări sau  servicii petroliere, au încetat, recent, să mai lucreze pentru proiectul gazoductului rusesc Nord Stream 2

Aproape 20 de companii, unele specializate în asigurări sau servicii petroliere, au încetat, recent, să mai lucreze pentru proiectul gazoductului rusesc Nord Stream 2

Preşedintele american Joe Biden crede că această conductă este 'o afacere proastă' pentru Europa, iar numeroși oficiali din țări central și est-europene spun că gazoductul ar spori influenţa politică şi economică a Rusiei asupra continentului.

Armenia acuză Azerbaidjanul de discriminare rasială

Armenia acuză Azerbaidjanul de discriminare rasială

Într-o plângere depusă la Curtea Internaţională de Justiţie, Erevanul susţine că azerii continuă să asasineze, să tortureze şi să matrateze prizonieri de război, ostatici şi alţi deţinuţi armeni.

28 Sep 2021

1 minute read
Rusia a raportat, sâmbătă, în premieră, peste o mie de decese provocate de COVID-19 într-o singură zi
Rusia a raportat, sâmbătă, în premieră, peste o mie de decese provocate de COVID-19 într-o singură zi

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, afirmă că nu autoritățile sunt vinovate de situația actuală, fiindcă acestea ar fi creat toate condițiile pentru ca rușii să-și protejeze viața vaccinându-se.

16 Oct 2021
Premierul ceh în exercițiu, miliardarul populist Andrej Babis, renunță la încercarea de a forma un nou guvern
Premierul ceh în exercițiu, miliardarul populist Andrej Babis, renunță la încercarea de a forma un nou guvern

Incertitudinea politică domnește la Praga, după spitalizarea președintelui Milos Zeman, care trebuia să desemneze un nou prim-ministru.

16 Oct 2021
Germania: coaliția „semafor” a început discuțiile cu privire la programul de guvernare
Germania: coaliția „semafor” a început discuțiile cu privire la programul de guvernare

Politica externă n-a fost abordată decât în linii mari, dar toate cele trei partide din viitoarea coaliție guvernamentală pledează pentru consolidarea a ceea ce numesc suveranitatea strategică a Europei.

16 Oct 2021
Încă un atentat cu zeci de victime într-o moschee şiită afgană
Încă un atentat cu zeci de victime într-o moschee şiită afgană

Atacurile sunt revendicate de organizaţia cea mai radicală a islamismului sunit din Afganistan, aşa-numitul Stat Islamic-Korasan, care-i consideră eretici pe şiiţi, minoritari în această ţară.

15 Oct 2021