Știri

Haos în Parlamentul Albaniei la votul pentru bugetul pe anul viitor

Membru de opoziție al Partidului Democrat. Ervin Salianji, declanșează o bombă fumigenă pe podeaua parlamentului din Tirana, Albania, 02 noiembrie 2023. Partidele de opoziție au început să perturbe sesiunea parlamentului în timp ce ministrul de Finanțe Ervin Mete prezenta proiectul de buget pentru 2024, spunând că Partidul Socialist la guvernare fură bani de la poporul albanez, susținând lipsa de supraveghere fiscală. Deputații Partidului Democrat au protestat, de asemenea, față de investigațiile în curs asupra partidului lor și a fostului președinte și prim-ministru al Albaniei Sali Berisha.
© EPA-EFE/MALTON DIBRA   |   Membru de opoziție al Partidului Democrat. Ervin Salianji, declanșează o bombă fumigenă pe podeaua parlamentului din Tirana, Albania, 02 noiembrie 2023. Partidele de opoziție au început să perturbe sesiunea parlamentului în timp ce ministrul de Finanțe Ervin Mete prezenta proiectul de buget pentru 2024, spunând că Partidul Socialist la guvernare fură bani de la poporul albanez, susținând lipsa de supraveghere fiscală. Deputații Partidului Democrat au protestat, de asemenea, față de investigațiile în curs asupra partidului lor și a fostului președinte și prim-ministru al Albaniei Sali Berisha.

Votul pentru bugetul pe 2024 a creat din nou scene suprarealiste în Parlamentul albanez. Deputații opoziției de dreapta au aprins fumigene, au pornit un incendiu și au stivuit scaune în mijlocul sălii, pentru a protesta față de decizia majorității socialiste de a organiza doar un vot de principiu asupra bugetului într-o ședință de cinci minute. Liderul opoziției și fostul prim-ministru de dreapta, Sali Berisha a acuzat guvernul că încearcă să reducă opoziția la tăcere. Opoziția cere în plus comisiilor de anchetă să analizeze acuzațiile de corupție care-l vizează pe premierul socialist Edi Rama pe și membrii guvernului său. Socialiștii se opun cu argumentul că Constituția nu o permite. În schimb, o anchetă pentru corupție a fost deschisă împotriva lui Sali Berisha și a ginerelui său. Liderul opoziției, care își proclamă nevinovăția și acuză o conspirație politică, nu a putut fi arestat în virtutea imunității sale parlamentare. Scene asemănătoare au mai avut loc în forul legislativ și înainte de punerea sub acuzare a lui Berisha. După votul turbulent din Parlament, premierul Edi Rama a acuzat opoziția că ”semănă discordie, haos, violență” și a asigurat că membrii săi ”se vor prăbuși și vor reapărea în bucăți”, ca fragmentele unei nave scufundate.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Guvern de uniune națională în Africa de Sud
Guvern de uniune națională în Africa de Sud

Țara are o populație de 62 de milioane de locuitori și e considerată prima economie a continentului.

Veridica News
Veridica News
14 Jun 2024
Continuă bombardamentele în Fâșia Gaza
Continuă bombardamentele în Fâșia Gaza

Aviația israeliană a lovit și sudul Libanului.

Veridica News
Veridica News
14 Jun 2024
Germania: start pentru EURO 2024
Germania: start pentru EURO 2024

În meciul de deschidere joacă echipa țării gazdă și Scoția.

Veridica News
Veridica News
14 Jun 2024
Acord de securitate Statele Unite-Ucraina, care ar putea deschide calea Kievului spre NATO
Acord de securitate Statele Unite-Ucraina, care ar putea deschide calea Kievului spre NATO

Primul între egali în cadrul Alianței, Washingtonul îşi reafirmă sprijinul pentru apărarea, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei.

Veridica News
Veridica News
14 Jun 2024