Știri

Haos în Parlamentul Albaniei la votul pentru bugetul pe anul viitor

Membru de opoziție al Partidului Democrat. Ervin Salianji, declanșează o bombă fumigenă pe podeaua parlamentului din Tirana, Albania, 02 noiembrie 2023. Partidele de opoziție au început să perturbe sesiunea parlamentului în timp ce ministrul de Finanțe Ervin Mete prezenta proiectul de buget pentru 2024, spunând că Partidul Socialist la guvernare fură bani de la poporul albanez, susținând lipsa de supraveghere fiscală. Deputații Partidului Democrat au protestat, de asemenea, față de investigațiile în curs asupra partidului lor și a fostului președinte și prim-ministru al Albaniei Sali Berisha.
© EPA-EFE/MALTON DIBRA   |   Membru de opoziție al Partidului Democrat. Ervin Salianji, declanșează o bombă fumigenă pe podeaua parlamentului din Tirana, Albania, 02 noiembrie 2023. Partidele de opoziție au început să perturbe sesiunea parlamentului în timp ce ministrul de Finanțe Ervin Mete prezenta proiectul de buget pentru 2024, spunând că Partidul Socialist la guvernare fură bani de la poporul albanez, susținând lipsa de supraveghere fiscală. Deputații Partidului Democrat au protestat, de asemenea, față de investigațiile în curs asupra partidului lor și a fostului președinte și prim-ministru al Albaniei Sali Berisha.

Daruieste Viata

Votul pentru bugetul pe 2024 a creat din nou scene suprarealiste în Parlamentul albanez. Deputații opoziției de dreapta au aprins fumigene, au pornit un incendiu și au stivuit scaune în mijlocul sălii, pentru a protesta față de decizia majorității socialiste de a organiza doar un vot de principiu asupra bugetului într-o ședință de cinci minute. Liderul opoziției și fostul prim-ministru de dreapta, Sali Berisha a acuzat guvernul că încearcă să reducă opoziția la tăcere. Opoziția cere în plus comisiilor de anchetă să analizeze acuzațiile de corupție care-l vizează pe premierul socialist Edi Rama pe și membrii guvernului său. Socialiștii se opun cu argumentul că Constituția nu o permite. În schimb, o anchetă pentru corupție a fost deschisă împotriva lui Sali Berisha și a ginerelui său. Liderul opoziției, care își proclamă nevinovăția și acuză o conspirație politică, nu a putut fi arestat în virtutea imunității sale parlamentare. Scene asemănătoare au mai avut loc în forul legislativ și înainte de punerea sub acuzare a lui Berisha. După votul turbulent din Parlament, premierul Edi Rama a acuzat opoziția că ”semănă discordie, haos, violență” și a asigurat că membrii săi ”se vor prăbuși și vor reapărea în bucăți”, ca fragmentele unei nave scufundate.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Un om ucis de dronele rusești în sudul Basarabiei
Un om ucis de dronele rusești în sudul Basarabiei

Forțele ruse de invazie au atacat timp „de aproape două ore” raionul Izmail, din regiunea Odesa, foarte aproape de granița cu România – a precizat șeful administrației regionale, Oleg Kiper.

Veridica News
Veridica News
07 Dec 2023
Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc pe 17 martie anul viitor
Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc pe 17 martie anul viitor

Vladimir Putin nu are adversar pentru al cincilea mandat.

Veridica News
Veridica News
07 Dec 2023
România are în plan instalarea a minimum 30.000 de puncte de reîncărcare, până la jumătatea lui 2026
România are în plan instalarea a minimum 30.000 de puncte de reîncărcare, până la jumătatea lui 2026

Proiectul de dezvoltare a infrastructurii naţionale de carburanţi alternativi pentru vehiculele rutiere este prevăzut în PNRR.

Veridica News
Veridica News
07 Dec 2023