Știri

Franța întinde covorul roșu pentru regele Marii Britanii

Lucrătorii curăță covorul roșu înainte de sosirea regelui Marii Britanii Carol al III-lea pe aeroportul Paris-Orly, Franța, 20 septembrie 2023, în prima zi a unei vizite de stat în Franța. Regele Marii Britanii Carol al III-lea și soția sa, regina Camilla, se află într-o vizită de stat de trei zile în Franța.
© EPA-EFE/MIGUEL MEDINA / POOL MAXPPP OUT   |   Lucrătorii curăță covorul roșu înainte de sosirea regelui Marii Britanii Carol al III-lea pe aeroportul Paris-Orly, Franța, 20 septembrie 2023, în prima zi a unei vizite de stat în Franța. Regele Marii Britanii Carol al III-lea și soția sa, regina Camilla, se află într-o vizită de stat de trei zile în Franța.

Daruieste Viata

Regele Marii Britanii, Charles al III-lea începe o vizită de stat de trei zile în Franța pentru a relansa relațiile celor două țări, după tensiunile provocate de Brexit. Împreună cu soția sa, regina Camilla, regele va fi întâmpinat cu mare fast de perechea prezidențială Macron, printr-o ceremonie la Arcul de Triumf și pe Champs-Élysées și cu un dineu de gală în sala oglinzilor de la Palatul Versailles. Trei mari bucătari ai Franței vor găti pentru regii britanici. ”Ați venit ca prinț, vă întoarceți ca rege. Maiestate, bine ați venit”, a scris președintele Emmanuel Macron pe platforma X, într-un mesaj de salut, cu câteva minute înainte de sosirea lui Charles la Paris. Regele ar fi trebuit să meargă în Franța în urmă cu șase luni, în prima sa vizită în străinătate după încoronare, dar evenimentul a fost contramandat din cauza protestelor franceze provocate de reforma pensiilor. Mii de agenți ai forțelor de ordine vor fi desfășurați la Paris și Bordeaux, unde Charles va sosi vineri, când la Marsilia este așteptat și Papa Francisc. ”Nu s-a mai întâmplat să-i ai pe treritoriul tău pe rege și pe papă în aceeași zi” a declarat șeful serviciului francez de protecție, care a anunțat întărirea dispozitivelor poliției.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România: încă un politician PSD cu dosar de corupție în Argeș
România: încă un politician PSD cu dosar de corupție în Argeș

Cu implicarea vicepreşedintelelui Consiliului Judeţean, Marius-Florinel Nicolaescu, locuinţele cumpărate pentru persoane vulnerabile nu erau finalizate şi nu erau racordate la reţelele de apă, gaze şi canalizare, iar achiziţiile s-au făcut la preţuri supraevaluate.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023
Trupele ruse de invazie și-au intensificat presiunea asupra Avdiivkăi, în estul Ucrainei
Trupele ruse de invazie și-au intensificat presiunea asupra Avdiivkăi, în estul Ucrainei

Primarul Vitali Barabaș crede că „inamicul a primit ordinul de a pune mâna cu orice preț pe orașul” în care s-ar mai afla mai puțin de 1.300 de civili.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023
Încă trei soldați israelieni uciși în Gaza
Încă trei soldați israelieni uciși în Gaza

Locuitorii Fâșiei consideră că o ofensivă terestră israeliană în zonele de sud este iminentă.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023