Știri

Biserica ortodoxă din Cipru îşi va suspenda preoţii nevaccinaţi anti-COVID-19

Arhiepiscopul Ciprului, Hrisostomos al II-lea
© Wikimedia Commons   |   Arhiepiscopul Ciprului, Hrisostomos al II-lea

Daruieste Viata

Conducătorul bisericii ortodoxe din Cipru, arhiepiscopul Hrisostomos al II-lea, a anunţat că preoţii nevaccinaţi anti-COVID-19 vor fi suspendaţi, de marţi, dacă vor continua să nu respecte dispoziţiile privind prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus şi să-i instige pe credincioşi să nu se imunizeze. Într-un interviu acordat media cipriote şi citat de agenţiile internaţionale de presă, arhiepiscopul a precizat că 27 dintr-un total de 123 de preoţi din dioceza lui nu sunt vaccinaţi, 15 dintre aceştia din motive medicale. Ceilalţi 12 vor fi suspendaţi pentru trei luni şi, dacă vor continua să se opună deciziilor lui, riscă să fie caterisiţi, adică excluşi din cler. Hrisostomos a calificat drept inedit faptul că există preoţi care nu-şi ascultă superiorul bisericesc, din motive pe care le-a numit egoiste.

Vaccinarea nu e obligatorie în Cipru, dar biserica ortodoxă, majoritară în partea grecească a insulei divizate, a adoptat norme severe de imunizare anti-COVID-19. Arhiepiscopul a susţinut de la început campania de vaccinare şi a fost printre primii care şi-a inoculat serul, în decembrie 2020. Anul trecut, el a  avertizat că nu va tolera angajaţii care refuză să se vaccineze, nu poartă mască de protecţie sanitară şi instigă lumea să refuze imunizarea. Circa un sfert din cei un milion de ciprioţi s-au contaminat în ultimii doi ani, de când s-a declanşat pandemia, iar 731 au murit. Peste 71% din populaţie a făcut schema completă de vaccinare.
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului

Ambasada României la Washington a marcat 20 de ani de la înființarea Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România (Comisia Wiesel).

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie

Acesta va avea întâlniri, printre alții, cu secretarul de stat american Antony Blinken și cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite.

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023