Eveniment offline: Andrei Kurkov la București. Conferinţă

Data și ora: 14.04.2022 14:00 - 16:00

Între 13 și 15 aprilie, Editura Paralela 45 îl va avea invitat la Bucureşti pe scriitorul ucrainean Andrei Kurkov, unul dintre cei mai importanți autori ai literaturii europene de astăzi, care, în luna martie, a avut un șir de întâlniri cu publicul la Viena, Londra, Oslo și Paris. Editura Paralela 45 dorește să pună și Bucureștiul pe lista orașelor în care Andrei Kurkov s-a întâlnit cu cititorii săi, pentru a vorbi nu doar despre literatură, ci și despre situația tragică din Ucraina.
Pe data de 14 aprilie, de la ora 14.00, Andrei Kurkov va participa la Conferința „Rolul scriitorului ca militant pentru o gândire liberă, într-o lume liberă”. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Facultății de Litere a Univeristății din București (strada Edgar Quinet, numărul 5-7). Conferința se va axa pe o dezbatere despre scriitor ca portavoce în lupta pentru libertatea poporului său, despre modificarea percepției omului de rând asupra vieții pe timp de război, pornind de la romanul „Albinele gri” al lui Andrei Kurkov, proaspăt iești de sub tipar la Editura Paralela 45.
La discuțiile din cadrul Conferinței de la Facultatea de Litere a Universității din București vor participa personalități de vârf ale lumii academice și literare din România:
• Radu Vancu, Președinte PEN România;
• Cristian Preda, Decan al Facultății de Științe Politice a Universității din București;
• Cristina Bogdan, Decan al Facultății de Litere a Universității din București;
• Antoaneta Olteanu, Președintă a Asociației Slaviștilor din România, traducătoarea cărților lui Andrei Kurkov în România.


Evenimentul va fi moderat de Cătălina Bălan, director de marketing și PR al editurii Paralela 45.
Pentru a vă rezerva un loc la eveniment, vă rugăm să ne contactați la adresa diana.iepure@edituraparalela45.ro
Pentru a participa online la conferință, accesați :
 
https://meet.google.com/pdf-qzfz-rfk
(RO) +40 31 227 6982 Cod PIN: 700272728#
Sponsorul conferinței: Groupama Asigurări
Parteneri: Facultatea de Litere, Universitatea din București, Facultate de Științe Politice, Universitatea din București, PEN România
Parteneri media: TVR, RFI România, Radio România Cultural, TVR, Observator Cultural, Veridica, Bookhub, filme-cărți.ro, omiedesemne.ro, Literomania
Concept grafic : Laurențiu Midvichi