Știri

RĂZBOI ÎN UCRAINA: Peste 750.000 de ucraineni au intrat în România de la declanşarea crizei din ţara vecină

Localnici și refugiați din estul Ucrainei participă la un masterclass intitulat „Încondeierea ouălor de  Paști într-un adăpost antiaerian” pentru a păstra tradițiile populare ucrainene în Liov, Ucraina, 19 aprilie 2022.
© EPA-EFE/MYKOLA TYS   |   Localnici și refugiați din estul Ucrainei participă la un masterclass intitulat „Încondeierea ouălor de Paști într-un adăpost antiaerian” pentru a păstra tradițiile populare ucrainene în Liov, Ucraina, 19 aprilie 2022.

Susține jurnalismul independent

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează miercuri că, de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, peste 750.000 de cetăţeni s-au refugiat în România. Marţi, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 88.586 de persoane, dintre care 7.348 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 11,2% faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.371 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 17%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.334 cetăţeni ucraineni (creştere cu 36%). De la declanşarea acestei crize şi până la data de 19 aprilie, ora 24:00, la nivel naţional, au intrat în România 751.300 de cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare. Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News




Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Atac rusesc masiv asupra Ucrainei cu aproape 100 de rachete şi drone
Atac rusesc masiv asupra Ucrainei cu aproape 100 de rachete şi drone

A fost vizată din nou infrastructura energetică, iar treci centrale termice au fost avariate.

Veridica News
Veridica News
29 Mar 2024
România, două decenii de apartenență la NATO
România, două decenii de apartenență la NATO

Pe 29 Martie 2004, la Washington DC, a avut loc ceremonia de aderare la NATO a României, Bulgariei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Slovaciei şi Sloveniei.

Veridica News
Veridica News
29 Mar 2024
O dronă s-a prăbușit în Insula Mare a Brăilei / UPDATE
O dronă s-a prăbușit în Insula Mare a Brăilei / UPDATE

Specialiști ai armatei evaluează originea dronei.

Veridica News
Veridica News
29 Mar 2024