Facebook Twitter Instagram Youtube LinkedIn

Documentare

Breaking Fake News! - Războiul hibrid împotriva propriului popor (I)

Ceea ce numim astăzi „Revoluția din 1989″ este pentru unii revoluție confiscată, pentru alții lovitură de stat, înscenare a unor servicii secrete sau contrarevoluție.

În 18 decembrie 2017, Ministerul Public ajungea la concluzia că diversiunea a fost „cauza principală a numeroaselor decese, vătămări corporale și distrugeri survenite”, fiind lansate „prin intermediul TVR, Radiodifuziunii și mijloacelor militare de comunicații”, instaurându-se astfel la nivel național „binecunoscuta psihoză teroristă”. Fenomenul diversionist este „unic în istoria României prin complexitate și anvergură” nu numai din perspectiva „mecanismelor concrete de acțiune” ci și a „persoanelor care au dirijat acest fenomen”.

Au existat teroriștii? Au fost agenții serviciilor de informații străine prezenți pe teritoriul României în 1989 și 1990? Au fost implicați sovieticii? Cine a dat ordinul de a se trage în 22 decembrie 1989? Cine a ordonat războiul radio-electronic?. Cine a orchestrat amplul proces de dezinformare și fake news în acele zile?

S-a spus că a fost prima revoluție „televizată”. A fost mai degrabă prima revoluție făcută cu ajutorul televiziunii, prin coordonarea „insurgenților”, dezinfomare și fake news.

Ediţia emisiunii Breaking Fake News!, difuzată duminică, 13 decembrie, de la ora 19:00, la TVR1, când Marian Voicu şi Cornel Mihalache discută despre dezinformarea din timpul evenimentelor din decembrie 1989.

© TVR

Marian Voicu

13 Dec 2020
Marian Voicu

Durată material: 24:09

Mai multe documentare

Documentar 23:55 min
Breaking Fake News: Dictatura medicală
Breaking Fake News: Dictatura medicală
Marian Voicu
26 Jul 2020
Marian Voicu
Documentar 23:55 min
Breaking Fake News: Negaționismul
Breaking Fake News: Negaționismul
Marian Voicu
08 Mar 2021
Marian Voicu
Documentar 24:05 min
Documentar 00:24:03 min