Facebook Twitter Instagram Youtube LinkedIn

Fake News

FAKE NEWS: Pedofilia, politică de stat în Germania

Verzi
©EPA-EFE/CLEMENS BILAN  |   A Green party campaigning poster reading 'Our country can do a lot, if one lets it happen' showing Green party (Die Gruenen) co-chairwoman and top candidate for the upcoming federal elections Annalena Baerbock (R) and co-chairman Robert Habeck (L) is unveiled in Michendorf, Germany, 26 July 2021.

Susținerea drepturilor comunității LGBTQI maschează promovarea pedofiliei, potrivit unei narațiuni reluate de unele publicații online din România. Narațiunea a fost și este folosită intens de mass media rusă afiliată Kremlinului, iar la București a reapărut acum în contextul unui scandal de pedofilie din Germania și a accentuării discursului privind familia tradițională.  

ȘTIRE: „O istorie sinistră, abominabilă, prezentată de mai mult timp în presă, a fost ignorată de opinia publică. În Germania a fost orchestrat un experiment sinistru, actorii principali fiind pedofili, unii dintre ei homosexuali, și copii orfani. Iar lucrurile au ieșit la iveală după mai bine de 30 de ani. Avem de-a face cu un Mengele reîncarnat și cu o primă formă a #reziștilor de tip neomarxist. În Germania, în urmă cu câteva decenii, ca reacție la staționarea pe teritoriul țării a trupelor americane și a amenințării cu un război nuclear, care în perioada Războiului Rece ar fi lovit cu prioritate Berlinul, a fost creat un așa-numit Partid Verde.

A fost excrescența unei mișcări de tip #rezist, dominată de neomarxiști. Foarte asemănătoare acea mișcare cu partidele neomarxiste de azi, proiecții ale acelorași mișcări de tip #rezist. În plan ideologic, Partidul Verde promova o schimbare fundamentală de paradigmă în relațiile sociale. Erau condamnate așa-zisele norme învechite de conduită morală. Norma fundamentală fiind aceea că o familie este alcătuită dintr-un bărbat și o femeie și trăiește după un set întreg de reguli, între care un loc important îl ocupă protecția minorilor. Verzii au dat de pământ cu toate aceste reguli. Și au început să-i imprime societății germane de atunci alte formule de existență. Pe acest eșafodaj ideologic a apărut și sinistrul experiment legat de încredințarea unor copii orfani unor pedofili. Cel care a pus în operă această nouă „filozofie”, a fost un așa-zis savant, Helmut Kentler, care, cu aprobarea autorităților de la Berlin, a trecut la fapte. Pornind de la premiza că pedofilii, homosexuali sau nu, sunt persoane de bună calitate și care pot dezvolta o afectivitate accentuată, în baza acestui program, copii ai străzii din Germania au fost încredințați spre adopție unor asemenea personaje. Care, atenție, au fost și finanțate în acest scop, pornindu-se de la premiza că ele, dedicându-se creșterii acestor copii și întreținând cu aceștia relații sexuale, aduc o veritabilă binefacere societății.

După ani de zile, unele victime au relatat cu lux de amănunte copilăria și viața sinistră care le-a fost astfel hărăzită în numele unor principii care au călcat în picioare tradițiile creștine ale lumii civilizate. Mă refer la creștinism, pentru că Germania se pretinde a fi eminamente un stat creștin”, scrie fostul jurnalist Sorin Roșca Stănescu pe CorectNews.

NARAȚIUNI: 1. Germania a avut o politică pro-pedofilie, iar forțele care au susținut-o ar putea ajunge acum la putere. 2. Tot mai mulți birocrați de la Bruxelles susțin pedofilia sub pretextul sprijinirii drepturilor comunității LGBTQI. 3. Susținerea drepturilor comunității LGBTQI este o formă mascată de a promova pedofilia. 4. Există o campanie pentru a forța statele să accepte astfel de politici și „devieri”. 5. Mișcările de tip #rezist și neomarxiștii susțin pedofilia.

CONTEXT: În Germania vor avea loc în această toamnă alegeri parlamentare, iar potrivit celor mai recente sondaje, inclusiv unul recent al ARD-Deutschlandtrend, care creditează CDU/CSU cu 28% din intențiile de vot ale germanilor, în timp ce Partidul Verzilor ocupă a doua poziție în topul preferințelor electoratului german cu 20%. În primavara acestui an, Verzii au și condus în intenția de vot cu 28%, conform unor sondaje. Partidul Verzilor din Germania, demonizat intens de către propaganda rusă în ultimele luni, din perspectiva faptul că are șanse mari de a forma majoritatea parlamentară alături de CDU în viitoarea configurație din Parlamentul german. Russia Today, una dintre principalele mijloace de propagandă ale Kremlinului a susținut recent că Verzii slujesc intereselor SUA și nu ale germanilor, pe fondul opoziției Verzilor față de gazoductul North Stream 2.

Verzii au fost legați, indirect, de presă și de un scandal care zguduie în prezent societatea germană, mai ales că scandalul respectiv este folosit și de extrema dreaptă reprezentată de AfD pentru a promova familia tradițională, dar și pentru ataca formațiunile de stânga și politicile acestora de eliberare sexuală din anii '60. Este vorba despre un experiment al unui psiholog, Helmut Kentler, decedat între timp, care de-a lungul a 30 de ani a plasat numeroși copii în îngrijirea unor pedofili sub pretextul că aceștia ar reprezenta buni părinți. Experimentul s-a făcut cu sprijin din partea autorităților locale din Berlin, iar numeroși copii plasați la pedofili au fost abuzați.

În acest context, s-a reamintit și că, în urmă cu câteva decenii, în cadrul Partidului Verzilor a existat și un grup de susținere pentru pedofili.  Formațiunea a fost, la un moment dat, un magnet pentru grupuri care susțineau politici considerate de nișă la vremea respectivă, gen protecția mediului și anti-războiul. Un grup marginal care s-a alăturat Verzilor avea o agendă pentru abolirea pedepselor pentru pedofili. Grupul a încercat să introducă tema pe agenda alegerilor locale din landul Renania de Nord-Westfalia însă intenția lor s-a lovit de o opoziție clară și ulterior acest grup a fost dizolvat și exclus din partid în 1987.

Contextul european este și el important, în condițiile în care în numeroase țări din Uniune formațiuni și grupuri de dreapta s-au poziționat în ultimii ani în favoarea așa-numitei familii tradiționale. În unele țări, formațiuni de dreapta au ajuns la putere și au impus – sau au tolerat – o agendă denunțată de Bruxelles pentru că ar încălca drepturile comunității LGBTQI.

Multe din ideile acestor grupări se regăsesc în propaganda Kremlinului, care prezintă Rusia ca pe un spațiu al familiei tradiționale, aflat în antiteză cu „Gayropa”, unde nu doar că sunt călcate în picioare valorile tradiționale și Biserica, ci se și promovează pedofilia.

În România, discuția cu privire la drepturile comunității LGBTQI și „familia tradițională”, s-au accentuat în ultimii ani, iar recent chiar și liderul PNL, Ludovic Orban, aflat într-o competiție internă cu premierul Florin Cîțu, a declarat că, în viziunea sa, PNL trebuie să fie un partid care să fie puternic legat de Biserică, un partid care să promoveze morala creştină ca fundament al moralei publice. „Noi trebuie să fim un partid care să sprijinim toate valorile tradiţionale ale românilor, valori cum sunt familia, biserica, satul românesc, comunitatea. Noi suntem un partid care nu are voie niciodată să-şi uite trecutul”, a spus Orban.  Pe de altă parte, „tabără Cîțu” din PNL are o viziune pentru introducerea educației sexuale în școli, iar Klaus Iohannis s-a disociat de liderii europeni de la Budapesta și Varșovia care asociază comunitatea LBGT cu pedofilia.

Sorin Roșca Stănescu, semnatarul materialului CorectNews, este unul dintre personajele controversate din spațiul public românesc. El este cunoscut pentru scandaluri de manipulare prin intermediul presei și șantaj, în special al fostului său ziar ZIUA, dar și pentru că a colaborat cu Securitatea și apoi a fost condamnat la doi ani și patru luni de pușcărie în dosarul Rompetrol.

Materialul lui Sorin Roșca Stănescu vine în continuarea celor de la Russia Today și Sputnik și urmărește același fir epic și narațiuni, pe un fundal intern în România în care educația sexuală, drepturile minorităților, etc, au ajuns subiecte de discută nu numai pentru conducerea PNL-ului, dar și între partnerii de coaliție ai Liberalilor, respectiv USR, partid cu viziuni progresiste în acest sens.

Roșca Stănescu prezintă un Occident decăzut moral, care s-a abătut de la valorile creștine, aceasta fiind una dintre narațiunile principalele ale războiului hibrid pe linie de propagandă dus de Rusia împotriva UE și SUA.

Nu în ultimul rând, Sorin Roșca Stănescu încearcă să inoculeze ideea că mișcarea #rezist din România servea o agendă pro-homosexualitate și pedofilie din Occident și nu era o mișcare veritabilă anti-corupție, așa cum se prezenta.

OBIECTIV: Crearea unui sentiment anti-UE și anti mișcări reformiste gen #rezist prin asocierea forțată cu pedofilia.  

DE CE SUNT FALSE NARAȚIUNILE: Niciodată nu s-a pus, la nivelul UE, problema acceptării – cu atât mai puțin a promovării – pedofiliei. Discuțiile care au avut loc în cadrul Partidului Verzilor din Germania au fost marginale și nu au dus la asumarea vreunei politici pro-pedofili; din contră, grupul a fost eliminat din partid. În Germania nu există și nu a existat vreodată o politică de stat de promovare a pedofiliei; sprijinirea experimentului Kentler de către autorități locale din Berlin nu înseamnă că a fost vorba de o politică de stat. Mișcarea #rezist din România și altele similare au apărut ca reacție la probleme din sistem (corupția în România, inechități sociale și economice în alte părți), așadar, din nou, nu există vreo legătură cu pedofilia.

Tags: Rusia
Carte recomandata
 • Publicație / Media:
  CorectNews
 • Data publicării:
  25/07/2021
 • Limba / Public țintă:
  Români cu viziuni euro-sceptice și anti-americane, conservatoare
 • Amplificare:
  inpolitics.ro, bursa.ro, activenews.ro, sroscas.ro
 • Narațiune cheie:
  Promovarea pedofiliei este politică de stat în Germania
Alte articole
FAKE NEWS: Jandarmii români îi învață pe colegii moldoveni cum să înăbușe protestele opoziției

FAKE NEWS: Jandarmii români îi învață pe colegii moldoveni cum să înăbușe protestele opoziției

Jandarmii români au instruit carabinierii din Republica Moldova cum să înăbușe protestele opoziției dacă aceasta va încerca să blocheze preluarea unui teren pentru viitoarea ambasadă SUA. Acest fake news face trimitere la narațiunea jandarmului român și reia teme vehiculate în campanie privind iminența unor demonstrații ample.

Fals
Adevărat
FAKE NEWS: Moldova, rampă de lansare americană pentru un război cu Rusia

FAKE NEWS: Moldova, rampă de lansare americană pentru un război cu Rusia

La Chișinău au fost aduși militari americani care vor participa la războiul din Donbass, împotriva Rusiei, scrie o sursă rusească, preluată și de presa de propagandă de la Chișinău. Narațiunile au scopul să inducă ideea unei agresiuni occidentale în regiune. Ministerul Apărării de la Chișinău a calificat această informație drept un fakenews.

FAKE NEWS: În armata ucraineană sunt fasciști gata să-i ucidă pe camarazii rusofoni

FAKE NEWS: În armata ucraineană sunt fasciști gata să-i ucidă pe camarazii rusofoni

Armata ucraineană are în rândurile sale extremiști rusofobi de extrema dreaptă care îl venerează pe controversatul lider din al Doilea Război Mondial, Stepan Bandera.

Fals
Adevărat
Timp de citire: 7 min
 • Susținerea drepturilor comunității LGBTQI maschează promovarea pedofiliei, potrivit unei narațiuni reluate de unele publicații online din România. Narațiunea a fost și este folosită intens de mass media rusă afiliată Kremlinului, iar la București a reapărut acum în contextul unui scandal de pedofilie din Germania și a accentuării discursului privind familia tradițională.
 • NARAȚIUNI: 1. Germania a avut o politică pro-pedofilie, iar forțele care au susținut-o ar putea ajunge acum la putere. 2. Tot mai mulți birocrați de la Bruxelles susțin pedofilia sub pretextul sprijinirii drepturilor comunității LGBTQI. 3. Susținerea drepturilor comunității LGBTQI este o formă mascată de a promova pedofilia. 4. Există o campanie pentru a forța statele să accepte astfel de politici și „devieri”. 5. Mișcările de tip #rezist și neomarxiștii susțin pedofilia.
 • OBIECTIV: Crearea unui sentiment anti-UE și anti mișcări reformiste gen #rezist prin asocierea forțată cu pedofilia.
FAKE NEWS: Moldova, rampă de lansare americană pentru un război cu Rusia
FAKE NEWS: Moldova, rampă de lansare americană pentru un război cu Rusia

La Chișinău au fost aduși militari americani care vor participa la războiul din Donbass, împotriva Rusiei, scrie o sursă rusească, preluată și de presa de propagandă de la Chișinău. Narațiunile au scopul să inducă ideea unei agresiuni occidentale în regiune. Ministerul Apărării de la Chișinău a calificat această informație drept un fakenews.

Mariana Vasilache
Mariana Vasilache
22 Oct 2021
FAKE NEWS: Incendiile din spitalele românești sunt o „făcătură”, iar vaccinuri anti-COVID-19 sunt expirate
FAKE NEWS: Incendiile din spitalele românești sunt o „făcătură”, iar vaccinuri anti-COVID-19 sunt expirate

România are în stoc vaccinuri anti-coronavirus expirate care sunt administrate populației, iar incendiile care au avut loc în spitalele românești în ultimul an sunt regizate. Aceste narațiuni false circulă de mai demult și, cel mai recent, au fost promovate de episcopul Giurgiului.

Mădălin Necșuțu
Mădălin Necșuțu
21 Oct 2021
FAKE NEWS: Europenii solicită construirea Nord Stream 3 și 4 pentru a depăși criza gazelor
FAKE NEWS: Europenii solicită construirea Nord Stream 3 și 4 pentru a depăși criza gazelor

În timp ce în statele membre ale UE criza gazelor naturale se adâncește iar prețurile cresc, presa guvernamentală rusă promovează narațiuni despre panica europenilor, care ar solicita ajutorul Rusiei.

19 Oct 2021
FAKE NEWS: Guvernarea PAS lasă agricultura din Republica Moldova fără forță de muncă
FAKE NEWS: Guvernarea PAS lasă agricultura din Republica Moldova fără forță de muncă

Republica Moldova va rămâne fără forță de muncă pentru recoltarea fructelor și legumelor după semnarea unui acord care le va permite moldovenilor să se angajeze la lucrări agricole în Germania, scrie portalul pro-socialist de știri kp.md. Narațiunea intră în categoria celor prin care se încearcă subminarea aspirațiilor europene; în fapt, acordul nu face decât să aducă în legalitate situația celor care, oricum, își caută de lucru în Germania.

Cornel Ciobanu
Cornel Ciobanu
18 Oct 2021