Știri

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a vaccinat, marţi, cu prima doză anti-COVID-19, în timpul unei deplasări pe linia frontului din estul ţării

zelenski
  |  

Susține jurnalismul independent

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a vaccinat, marţi, cu prima doză anti-COVID-19, în timpul unei deplasări pe linia frontului din estul ţării, dorind, astfel, să-şi încurajeze concetăţenii, reticenţi faţă de vaccin - relatează agențiile de presă.
''Nu există motive de teamă, eu sunt exemplul'' – a scris Zelenski pe Instagram şi i-a îndemnat pe toţi ucrainenii să se înscrie pe lista de aşteptare pentru vaccin. Deocamdată, în Ucraina au acces la vaccinarea anti-COVID-19 numai militarii şi personalul sanitar care tratează bolnavii infectaţi cu coronavirus.
El însuşi infectat în noiembrie, dar fără să sufere complicaţii, președintele a fost vaccinat într-un spital militar mobil la Severodoneţk, în regiunea Lugansk, afectată, din 2014, de conflictul armat cu separatiştii pro-ruşi.
Ucraina a lansat miercurea trecută campania de vaccinare anti-COVID-19 şi dispune, deocamdată, de un singur vaccin, cel al AstraZeneca, dar produs în India şi comercializat sub numele de Covishield, din care a recepţionat o primă tranşă de 500.000 de doze.
Mulţi ucraineni rămân sceptici faţă de acest vaccin, mai ales din cauza locului de producţie, iar circa 47% dintre ei nu doresc să se vaccineze împotriva COVID-19. Autorităţile de la Kiev îşi planificaseră, iniţial, să înceapă campania de vaccinare la jumătatea lui februarie, cu vaccinul Pfizer/BioNTech, achiziţionat prin mecanismul COVAX, gestionat de ONU, dar până în prezent nu au primit nicio doză.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news




Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min