Știri

FIDESZ reclamă la Bruxelles maghiarofobia din Ucraina

Ungaria
  |  

Susține jurnalismul independent

Eurodeputaţi din partidul aflat la putere în Ungaria, FIDESZ, i s-au adresat preşedintelui Parlamentului European, italianul David Sassoli, pentru a-i reclama 'intimidarea continuă' a etnicilor ungari din Ucraina.

Liderii delegaţiei FIDESZ în cadrul grupului Partidului Popular European (PPE) din legislativul comunitar, Kinga Gal şi Tamas Deutsch, citați de agențiile de presă, atrag atenţia asupra 'acţiunii nejustificate şi violente' a serviciilor de securitate ucrainene împotriva instituţiilor care asigurau servicii de catering pentru etnicii ungari în luna noiembrie a anului trecut.

În aceeaşi perioadă, un site extremist ucrainean ar fi plasat-o pe eurodeputata FIDESZ Andrea Bocskor pe o 'listă a morţii'. Gal și Deutsch mai amintesc că, înainte de vizita ministrului de Externe, Peter Szijjarto, în Ucraina, au fost trimise ameninţări ambasadei Ungariei la Kiev şi consulatelor ungare de la Ujhorod şi Berehove.
Scrisorile erau semnate de 'patrioţi ucraineni' şi ameninţau cu 'vărsări de sânge de proporţii' în rândul ungurilor dacă Szijjarto intră în ţară. 

Relațiile dintre Ukraina și Ungaria au cunoscut o serie de tensiuni în ultimii ani, în condițiile în care Budapesta a acuzat Kievul că nu ar respecta drepturile minorității maghiare din Transcarpatia după adoptarea unei controversate legi cu privire la limbile minorităților, al cărei scop este să reducă din influența limbii ruse dar afectează și alte minorități. Pe de altă parte, autoritățile ucrainene au acuzat Ungaria că se amestecă în afacerile sale interne. Vizita lui Peter Szijjarto a părut a fi un pas către normalizarea situației.  

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news




Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Ucrainenii susțin că au doborât toate dronele rusești
Ucrainenii susțin că au doborât toate dronele rusești

Acestea ținteau regiuni din estul și din sudul țării.

Veridica News
Veridica News
16 Apr 2024
Fostul preşedinte american Donald Trump, judecat penal
Fostul preşedinte american Donald Trump, judecat penal

E acuzat că a recurs la fals pentru a acoperi o plată de 130.000 de dolari, menită să cumpere tăcerea starului porno Stormy Daniels despre o întâlnire sexuală.

Veridica News
Veridica News
15 Apr 2024