Pentru mulți, este vorba de un mecanism de adaptare, în unele cazuri creșterea reflectă venituri noi asociate cu războiul, iar în alte situații vorbim de o alternativă la cheltuielile mari.
RECENTE
FAKE NEWS
Reuniunea s-a încheiat fără ca Ucraina să obţină sancţiuni sporite împotriva Rusiei sau sprijin militar de la Trump
Atacul rusesc de marţi a fost unul din cele mai sângeroase de la începutul războiului
Trump a părăsit summitul G7 mai devreme cu declarații favorabile Rusiei
România va deveni hub logistic pentru tranzitul armamentului destinat Ucrainei, înlocuind Polonia, care şi-a ales un preşedinte patriot, susţin conspiraţioniştii.
Zborul a fost organizat de autoritățile bulgare.
Reuniunea s-a încheiat fără ca Ucraina să obţină sancţiuni sporite împotriva Rusiei sau sprijin militar de la Trump
Atacul rusesc de marţi a fost unul din cele mai sângeroase de la începutul războiului
Ministrul Apărării a avut o întrevedere cu însărcinatul cu afaceri a.i. la Ambasada SUA de la București.
Distrugerea programului nuclear iranian – dacă va fi finalizată – rezolvă o problemă existențială pentru Israel și îl ajută pe Benjamin Netanyahu să abată atenția de la Gaza, dar și de la problemele sale interne.
În spatele fațadei lustruite a Moscovei și a statisticilor oficiale se află o federație din ce în ce mai fracturată – social, economic și politic.
Veridica.md scrie cum s-a lăsat atrasă Moldova în schema gaziferă a Kremlinului împotriva Ucrainei.
Încercarea Rusiei de a instala la București un președinte este o mică parte a scenariului pregătit pentru România. Pe termen lung, Moscova vizează „reprogramarea” culturală a românilor – prin dezinformare – astfel încât aceștia să abandoneze Occidentul și să aleagă „lumea rusă”.
România va deveni hub logistic pentru tranzitul armamentului destinat Ucrainei, înlocuind Polonia, care şi-a ales un preşedinte patriot, susţin conspiraţioniştii.
Rusia a propus returnarea corpurilor militarilor ucraineni căzuți în luptă, însă Ucraina refuză să le primească, zădărnicind efortul de pace al Moscovei, potrivit propagandei pro-Kremlin.
Republica Moldova și UE își probează anti-americanismul organizând un summit de Ziua Independenței SUA, potrivit unei narațiuni false hilare promovate pe Telegram pentru publicul din Moldova.
Volodimir Zelenski militarizează țara și o transformă într-un lagăr de concentrare, potrivit unui fost premier pro-rus citat de presa de propagandă.
O platformă a MAE rus pretinde că luptă cu dezinformarea dar, de fapt, răspândește fake news. Între timp, propagandiștii lui Putin își fac griji că disputa Trump – Musk poate afecta Rusia, iar Moscova și Kievul se bat în narațiuni despre impactul atacării bazelor aeriene rusești cu drone.
Siguranța comunicării Telegram este un mit, potrivit unei anchete care arată și legăturile fondatorului Telegram cu sistemul. Presa independentă scrie și cum un examen la engleză îți poate aduce pușcăria în Rusia.
Un raport-cheie al guvernului american, redactat cu ajutorul instrumentelor AI, e împănat de erori. În Franța, în schimb, conspiraționiștii văd mâna AI și acolo unde aceasta nu există.
Începeți cercetarea aici. Textele din această secțiune oferă o privire de ansamblu asupra conceptelor și dezvoltărilor cheie din domeniul războiului informațional, cu accent pe anatomia și fundalul istoric al campaniilor de dezinformare ale Kremlinului și al operațiunilor de influență împotriva Occidentului.
Vezi cercetăriEvoluția politică a (neo)legionarismului, de la formațiuni politice de buzunar, cum au fost cele ale lui Marian Munteanu, trecând prin organizații ca Noua Dreaptă – veriga de legătură între (neo)legionarism și suveraniști – până la politicieni care țin frecvent prima pagină, ca George Simion, Călin Georgescu și Diana Șoșoacă.
Mișcarea legionară a reapărut în România imediat după Revoluția din 1989. O parte din tezele și ideile legionare se regăsesc în discursul suveraniștilor de astăzi. Veridica trasează, pe scurt, parcursul (neo)legionarilor în România post-comunistă, sub privirea îngăduitoare a statului. Partea I: „Vechii” legionari și toleranța statului român față de extrema dreaptă.
Introducerea obligatorie a cotelor de gen în conducerea companiilor și instituțiilor, plata contribuției la asigurările de sănătate pe veniturile din dobânzi și afirmațiile lui Călin Georgescu despre oculta mondială sunt temele poștei redacției de astăzi.
Decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale a atras atenția presei internaționale, care notează că România se află într-o situație fără precedent în urma atacurilor hibride ale Rusiei.
Alegerile parlamentare din România au fost urmărite și de presa internațională care constată că forțele pro-europene au reușit să oprească ascensiunea suveraniștilor.
De la publicații ca Le Figaro, The Guardian și Coriere della sera la televiziuni ca BBC și Al Jazeera, presa internațională scrie despre victoria neașteptată a lui Călin Georgescu în primul tur al alegerilor prezidențiale din România.
Duminică, 3 noiembrie, în timp ce Republica Moldova își decide viitorul, alegând între lumea liberă și captivitatea Rusiei, în cimitirul din Dobrogea, un sat situat la vreo 20 de kilometri de Chișinău, un preot și o cântăreață se roagă pentru Basarabia la mormântul unui călugăr, Ioan Zlotea, devenit un loc de pelerinaj pentru un grup neobișnuit de credincioși.
Atenție, stimați concetățeni! Cu inima liniștită și sufletul împăcat, am hotărât în sfârșit ce voi alege duminică, când pe meleagul nostru strămoșesc o să aibă loc cea mai crâncenă confruntare între ordine și dezmăț, între bunăstare și robie financiară, între familie și lgbt-iști, între Ștefan cel Mare și Joe Biden, între bine și rău, mai clar vorbind.